Κι όμως, υπάρχει δημοτικός χώρος για πάρκο, φραγμένος από … ιδιώτη!!!

%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b9%ce%b8%cf%8e%ce%bc%ce%b7%cf%82-2016-%ce%b2

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στην πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων της συνοικίας Νέας Ζωής, στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ηπείρου, τονίστηκε έντονα από τους κατοίκους η έλλειψη στην περιοχή κάποιας πλατείας ή πάρκου. Έγινε έντονη η επιθυμία για κάποιον ελεύθερο χώρο πρασίνου, όπου οι κάτοικοι θα πηγαίνουν τα παιδιά τους, αλλά και οι ίδιοι για λίγες ώρες παιχνιδιού και χαλάρωσης. Αποτέλεσμα αυτής της επιθυμίας ήταν να ζητήσουν το κάτω τμήμα από το χώρο του κολυμβητηρίου για δημιουργία πάρκου.

Όμως αναζητώντας ελεύθερους χώρους στη Νέα Ζωή πρέπει να υποδείξουμε έναν ακόμα που παραμένει ανεκμετάλλευτος. Έναν χώρο που αν και δημοτικός αξιοποιείται από ιδιώτη!!!

Μιλάμε για το οικόπεδο μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα από το κολυμβητήριο στη γωνία Μακεδονίας και Ιθώμης. Το Μάρτιο του 2012 είχαμε ασχοληθεί ξανά με το συγκεκριμένο οικόπεδο.

2 με 3 χρόνια πριν (2009-2010) υπήρξαν διαμαρτυρίες προς το Δήμο από περίοικους, ότι τις μέρες της λαϊκής αγοράς οι λαϊκατζήδες το χρησιμοποιούσαν ως υπαίθριο WC και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση του Δήμου. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς μεσολάβησε, όμως το οικόπεδο ξαφνικά περιφράχθηκε, καθαρίστηκε, φυτεύτηκαν μέσα ελιές, απέκτησε κλειδωμένη πόρτα και βέβαια όχι από το Δήμο. Οι φήμες λένε ότι ήταν έργο του ιδιοκτήτη της διπλανής οικίας και μάλιστα ότι κάποια στιγμή ζήτησε να το αγοράσει από το Δήμο, αλλά το πράγμα ξεχάστηκε. Θυμάμαι μάλιστα ότι πριν περιφραχθεί, οι κάτοικοι της γειτονιάς είχαμε συγκεντρώσει υπογραφές οι οποίες στάλθηκαν στη Διοίκηση του Δήμου με το αίτημα να γίνει εκεί παιδική χαρά.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο νομιμοποιείται ιδιώτης να παρεμβαίνει σε δημοτική ιδιοκτησία και κατά πόσο με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να εγείρει αξιώσεις.

Γι’ αυτό καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου, πριν να είναι αργά, να λάβει τα δέοντα μέτρα, να αφαιρέσει την περίφραξη, να τοποθετήσει παγκάκια και δυο – τρεις κούνιες και να δημιουργήσει ένα χώρο αναψυχής που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή. Με μηδαμινό κόστος και χωρίς περιπλοκές. Τόσο απλά! Αποφεύγοντας έτσι και τον κίνδυνο να χάσει το οικόπεδο για λόγους χρησικτησίας.

Επίσης, μήπως θα έπρεπε η Επιτροπή Κατοίκων να διεκδικήσει και αυτό το χώρο;

%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b9%ce%b8%cf%8e%ce%bc%ce%b7%cf%82-2016-%ce%b1

* Οι φωτογραφίες λήφθηκαν στις 15 Νοεμβρίου 2016.