Βελούδινο διαζύγιο Γιαννακόπουλου – Μυλωνάκη. Δήλωση Βασίλη Γιαννακόπουλου για την ανεξαρτητοποίηση

giannakopoulos-bas-2016

 

 

Μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις να ανανεωθούν και να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα;

Ο τίτλος αυτός συνόδευε τη δήλωση του Βασίλη Γιαννακόπουλου, επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης, σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μυλωνάκη.

Μια δήλωση πολιτισμένη, σε φιλικούς θα λέγαμε τόνους, που σηματοδοτούν ένα βελούδινο διαζύγιο. Μετά τη δήλωση του κ. Μυλωνάκη και τις ευχαριστίες προς τον επί χρόνια συνεργάτη του, μπορείτε να διαβάσετε πως το αντιμετωπίζει ο κ. Γιαννακόπουλος.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης αποχώρησε από την παράταξη μας, ισχυριζόμενος ότι χρειάζεται νέος τρόπος ανάλυσης και οργάνωσης των θεμάτων που αφορούν τους Δήμους.

Είναι βέβαιο και θα συμφωνήσω μαζί του, στην κριτική που ασκεί στην σημερινή δημοτική αρχή, η οποία αρνείται να προσαρμοστεί στα πρότυπα της νέας εποχής και να μην μπορεί να αντιληφθεί ποιες είναι οι καθημερινές ανάγκες και προτεραιότητες των πολιτών.

Θα συμφωνήσω επίσης μαζί του στο ότι ο Δήμαρχος Σταθόπουλος αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση μας, διοικώντας με αυταρχικότητα, χωρίς συλλογικό πνεύμα, χωρίς να αντιλαμβάνεται τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

 

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο θητείας δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει προγράμματα και υπηρεσίες που θα βοηθούσαν τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας να ξεφύγουν από τη μιζέρια της εποχής που ζούμε, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, δίνοντας λόγο στους πολίτες, δεν επιδίωξε  να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο εθνικό η ευρωπαϊκό ώστε να υλοποιηθούν δράσεις που θα εστιάζουν σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών παροχών.

Χωρίς κανένα σχέδιο για την πόλη, χωρίς κάποιο όραμα για την ευημερία των πολιτών, αλλά με συνεχείς καθημερινές αντιπαραθέσεις μικροπολιτικού χαρακτήρα μεταξύ του ίδιου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες γίνονται θέμα ημερήσιας διάταξης με αποτέλεσμα οι πολίτες απογοητευμένοι να γυρνούν την πλάτη τους στους ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν αυτές τις πολιτικές.

Στους λόγους που οδήγησαν τον Γιάννη Μυλωνάκη να πάρει αυτή την απόφαση αναφέρεται ότι οι άλλες παρατάξεις είναι κοινωνικά απομονωμένες.

Στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, σε μια συνεχή πολιτική και οικονομική κρίση, στην εξαπάτηση του από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία και διαιωνίζει αλλά και διογκώνει τα προβλήματα με λάθος πολιτικές, χωρίς να έχει καμία διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, οι πολίτες απογοητεύονται, εξοργίζονται και απομακρύνονται από την πολιτική.

 

Χρέος δικός μας να τους δείξουμε ότι τους χρειαζόμαστε για να παλέψουμε συλλογικά, να δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης πιστεύει ότι δεν χρειάζονται μεγαλεπήβολα σχέδια και παραμυθένια έργα αλλά λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Όμως για μας, για την παράταξη μας, κανένα σχέδιο δεν θεωρείται μεγαλεπήβολο όταν έχει ως γνώμονα την ευημερία των πολιτών.

Για μας, όλα όσα αφορούν τον πολίτη και την βελτίωση των συνθηκών της ζωής του μέσα στην πόλη είναι ένα όραμα.

Γιατί οι άνθρωποι, και οι παρατάξεις ως ζωντανοί οργανισμοί δεν μπορούν να προχωρήσουν, να εξελιχθούν χωρίς όραμα.

Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον σε συνάρτηση μια καλύτερης ποιότητας ζωής αξιοποιώντας προγράμματα, υπηρεσίες, και ανθρώπινο δυναμικό, μέσα από τον εθελοντισμό, κάθε ζωντανό οργανισμό της πόλης μας, συλλόγους, επιχειρηματίας, ιδιώτες που έχουν όραμα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, να προσφέρουν στον δήμο μας.

Γνωρίζοντας καλά από την εποχή που διοικούσαμε τον δήμο ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε, δεν θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε το καλύτερο για τους πολίτες.

 

Μεγαλεπήβολο σχέδιο έμοιαζε η αναμόρφωση του Τσακού , το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της πατριάρχου Γρηγορίου και Ελ.  Βενιζέλου

Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στους δρόμους  Π. Γρηγορίου ,Ελ. Βενιζέλου Κυκλάδων ,Σολωμού, έμοιαζαν μεγαλεπήβολα ωστόσο πραγματοποιήθηκαν.

Ιδιαίτερα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το 2008, το αφιερώναμε ως έτος Κοντόπευκου και μαζί σχεδιάζαμε γι αυτή τη συνοικία ,κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρίσκαμε 9.000.000€ και θα φέρναμε το Κοντόπευκο στη σημερινή του μορφή.

Η παράταξη μας πάντα έδινε την ίδια σημασία, την ίδια αξία στα μικρά καθημερινά και στα μεγαλεπήβολα θέματα, γιατί πάντα είχε ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών σε όλους τους τομείς.

Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως όραμα μας είναι να βελτιώσουμε το περιβάλλον της πόλης, να αναβαθμίσουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, να εμπνεύσουμε τους πολίτες και να συστρατευθούν μαζί μας, ενθαρρύνοντας τους στην ενεργό δράση, γιατί πάντα όλα τα προβλήματα επιλύονται μέσα από την συλλογικότητα , όταν είμαστε και δουλεύουμε όλοι μαζί.

 

Οι διαφωνίες μας λοιπόν φίλε Γιάννη είναι πολύ λίγες. Είναι όμως διαφωνίες σημαντικές που δυστυχώς μας οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους , γιατί πιστεύω ότι οι παρατάξεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και εξελίσσονται διαρκώς και διαμορφώνονται από τα πρόσωπα που κάθε φορά τις στελεχώνουν.

Εμείς έχουμε την τιμή να είμαστε σε μια παράταξη με τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια δημαρχιακής θητείας από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα στην Αγ. Παρασκευή, με τη μεγαλύτερη προσφορά στην πόλη όπως και εσύ αναγνωρίζεις .

Η δε σύνδεσή της με το αυτοδιοικητικό κίνημα πανελλήνια την κάνει συμμέτοχο σε όλες τις μεγάλες αυτοδιοικητικές αλλαγές που έγιναν στη χώρα μας, Καποδίστριας, Καλλικράτης, Δημοκρατική λειτουργία στους δήμους, κανονισμοί λειτουργίας, διασφαλίσεις πόρων κλπ.

Ευχαριστώ τον Γιάννη για τα καλά του λόγια στο πρόσωπό μου στο δημοτικό συμβούλιο.

Εγώ λοιπόν εύχομαι στον Γιάννη Μυλωνάκη να πετύχει τους νέους στόχους, να διακριθεί σε ότι καινούριο κάνει ,να καταφέρει να τον αγαπήσουν και οι νέοι φίλοι του όπως τον αγάπησαν και οι παλιοί.

Η παράταξή μας έδινε πάντα τη μάχη και θα συνεχίσει να τη δίνει ακόμα και χωρίς τον  Γιάννη για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των πολιτών και να ανταποκριθούμε στον ρόλο για τον οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες.

 –

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter