Ιστορικό Κατασκευής των Αγωγών Ομβρίων στην Αγία Παρασκευή

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Κατασκευής των έργων Ομβρίων Υδάτων στο Δήμου Αγίας Παρασκευής

 Εικόνα1

Όταν  η ιδιοτέλεια και η επικοινωνία κυριαρχεί  ως στρατηγικός στόχος τη κάθε  διοίκησης  στη βάση ΄΄ χρησιμοποιούμε οποιονδήποτε τρόπο και μέσον αρκεί να μην χάσουμε την εξουσία ΄΄  είναι δημοκρατική υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ενημερώνει τους πολίτες.

α.   Κατασκευή Αγωγού  Ομβρίων   Δερβενακίων μέχρι τη Χίου

Κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του 70 επί δημαρχίας του αείμνηστου Κατσάρα.

β.    Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Δερβενακίων από Χίου μέχρι Χρυσοστόμου      Σμύρνης :

Κατασκευάσθηκε  το 1986-1987 επί δημαρχίας κου Χατζηανδρέου.

γ.    Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Δερβενακίων από Χρυσοστόμου      Σμύρνης μέχρι Δουκίσης Πλακεντίας  – Παναγούλη:

Κατασκευάστηκε από την Αττική Οδό.

δ.    Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Αιγαίου Πελάγους μέχρι Νεαπόλεως :

Κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας αείμνηστου Σταύρου Γκότση.

ε.   Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Νεαπόλεως μέχρι Καλαβρύτων :

Κατασκευάσθηκε από Αττική Οδό.

στ.  Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Κυκλάδων- Σολωμού και Κάθετων :

Κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας αείμνηστου Σταύρου Γκότση.

ζ.    Όμβρια στα Πευκάκια (Αγ. Αναργύρων και Παπανδρέου).

Το έργο είναι προς δημοπράτηση από την περιφέρεια. Η μελέτη αποτελεί τμήμα    της μελέτης της Αττικής Οδού την οποία μας παραχώρησαν. Πρέπει να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον συνδημότη μας από τα Πευκάκια  κο Παναγάκο υπάλληλο της Περιφέρειας  Αττικής, που αγωνίσθηκε και εξασφάλισε την κατασκευή του έργου.

η.   Κατασκευή  Ομβριων  οδών Καραϊσκάκη -Πατριάρχου Γρηγορίου :

Η μελέτη συντάχθηκε από το γραφείο Μαχαίρα -Λαζαρίδη -Πέππα  επικαιροποιήθηκε το 2004-2005 και κατασκευάσθηκε από την Νομαρχία Αττικής το 2008-2009 , επί δημαρχίας κου Γιαννακόπουλου.

 

Τα παραπάνω αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν το 14 %   των προβλεπομένων, (αφαιρουμένου του ζ) .

θ.   Προμελέτη Ομβρίων (Κοντόπευκου – Παραδείσου –Πευκακίων νότια της οδού Παναγούλη)

Συντάχθηκε από το γραφείο Μαχαίρα -Λαζαρίδη -Πέππα θεωρήθηκε από την Δνση Υδραυλικών του Υπουργείου Δημοσίων έργων το 2007,     Π/Υ 23 εκ. περίπου. Για να χρησιμοποιηθεί πρέπει να επικαιροποιηθεί.

ι.   Κατασκευή Αγωγών Ομβρίων Δήμου Αγίας Παρασκευής 2011.  Π/Υ  5,5 εκ.

Η μελέτη συντάχθηκε μετά από απόφαση της διοίκησης Ζορμπά, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την βοήθεια του καθηγητού υδραυλικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνδημότη μας   κου Κουτσογιάννη  (χωρίς κόστος) τον οποίο και ευχαριστούμε.

Από τη συγκεκριμένη μελέτη αποσπάσθηκε το κομμάτι των οδών Χίου , Ολυμπίας και Πεντέλης,  έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε χωριστά, επειδή έπρεπε να προηγηθεί των ποδηλατοδρόμων.

Για το υπόλοιπο έργο, Π/Υ  4,4 εκ. περίπου, η μελέτη δόθηκε από τη διοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου στην περιφέρεια της κας Δούρου, για να το κατασκευάσει,  αφού πρώτα τροποποιήθηκε επί το χείρων, χωρίς να ενημε-ρωθεί το ΔΣ για τους λόγους παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Με ενέργειες της διοίκησης Σταθόπουλου εντάχθηκε στο Τ.Π της περιφέρειας  το 2015 και δημοπρατήθηκε στις 7/9/2016. Δόθηκε έκπτωση 73%. Παρότι έχει υπογραφεί η σύμβαση, στον Π/Υ της περιφέρειας του 2017 για το συγκεκριμένο έργο έχουν εγγραφεί χίλια (1000)  ευρώ, αναμένουμε την έναρξη της κατασκευής.

Πρόταση προς τον κύριο Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε έχοντας υπόψη: τη γνωστή και εκφρασμένη δημόσια θεωρία σας ΄΄ ότι θέλουν οι εργολάβοι ΄΄ , την κακή εμπειρία από την επίβλεψη του έργου Κοντοπεύκου από την περιφέρεια, και από τη διοίκησή σας  (πάνω από 200 οι κακοτεχνίες στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του και κάθε μέρα παρουσιάζονται καινούργιες), την   εκτός λογικής (για τέτοιο έργο) έκπτωση 73%  και ότι λειτουργείτε πρωτίστως κομματικά, ταυτιζόμενος απόλυτα με οτιδήποτε ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ, σας προτείνουμε να οργανώσετε την καθημερινή και με επιμονή επίβλεψη του έργου με αιρετούς που έχουν τεχνογνωσία (υπάρχουν στη δημοτική σας ομάδα) επειδή οι μηχανικοί του δήμου δεν έχουν το δικαίωμα , ώστε το  έργο να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να είναι λειτουργικό σε βάθος χρόνου. Εμείς ως αντιπολίτευση θα κάνουμε το  χρέος μας.

Ο χρόνος θα φανερώσει και τους πραγματικούς λόγους παραχώρησης της μελέτης για την κατασκευή στην Περιφέρεια της κυρίας Δούρου, αρχίζοντας από  τις απορρέουσες  από την έκπτωση 73%,  πιθανές παρενέργειες , που εύχομαι να μην υπάρξουν.

ια. Κατασκευή Αγωγών Όμβριων των Οδών Χίου ,Ολυμπίας και Πεντέλης

Η μελέτη αποτελεί τμήμα της  προηγούμενης μελέτης. Το έργο εγκρίθηκε στις αρχές του 2014 ως αναγκαίο  να προηγηθεί των εργασιών του έργου κατασκευής των ποδηλατοδρόμων στο Κοντόπευκο. Χρηματοδοτήθηκε από τις Δημ. Επενδύσεις του Υπουργείου  με  απόφαση του τότε υπουργού κου Χατζηδάκη. Δημοπρατήθηκε  από την  διοίκηση Ζορμπά. Ανάδοχος αναδεί χθηκε ο ίδιος εργολάβος των ποδηλατοδρόμων  με έκπτωση περίπου 73% . Η διοίκηση του κου Σταθόπουλου ανέλαβε την κατασκευή.

 

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Δημοτικός Σύμβουλος

΄΄Αγία Παρασκευή η Πόλη μας΄΄

Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter