Σύσκεψη για την Ασφάλεια …του Κώστα Τσιαμπά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του κου Δημάρχου στο γραφείο του, σύσκεψη με θέμα  την ασφάλεια στη πόλη μας.

Συμμετείχαν οι Διοικητές του Αστυνομικού τμήματος και του τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των αστυνομικών Διοικητών στατιστικά στην πόλη μας διαπράττονται, περίπου 22 διαρρήξεις το μήνα και σποραδικές μικροληστείες .

Επιβεβαιώθηκε ότι και στη πόλη μας οι αστυνομικές δυνάμεις:

α. Είναι επανδρωμένες  περίπου στο 50% και διαθέτουν πολύ συχνά προσωπικό για ενίσχυση επιχειρήσεων σε άλλες περιοχές.

β. Διαθέτουν ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τα απαραίτητα μηχανοκίνητα μέσα , αλλά εύχρηστα και αξιόμαχα είναι ελάχιστα. Σε συνδυασμό με το μειωμένο προσωπικό περιορίζονται οι δυνατότητες αστυνόμευσης και καταστολής της παρανομίας και  της παραβατικότητας.

γ. Με την υπάρχουσα επάνδρωση, σε προσωπικό και μέσα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και αστυνόμευσης της πλατείας Αγίου Ιωάννου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των κατοίκων αυξάνονται.

Έκπληξη  ήταν η αποκάλυψη ότι, ο πολυδιαφημισμένος από την Κυβέρνηση    και τον κο Δήμαρχο, θεσμός του αστυνόμου της γειτονιάς υπολειτουργεί ,υπάρχοντας πρακτικά  μόνο στα χαρτιά  ,εξυπηρετώντας προφανώς  αποκλειστικά επικοινωνιακούς σκοπούς.

Η αποστολή της Αστυνομίας είναι  η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και της παραβατικότητας, η εξασφάλιση και  τήρηση της τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας . Κάτι τέτοιο όμως είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί με το υπάρχον προσωπικό και μέσα .

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ το προσωπικό της ΕΛΑΣ για την  προσφορά του  στην τοπική μας και όχι μόνο κοινωνία ,για το αίσθημα αυταπάρνησης  που δείχνει ,  αλλά και την καθημερινή του προσφορά υπερβάλλοντας εαυτόν ,λαμβάνοντας υπόψη ότι ,σημαντικό μέρος  του  μισθού του έχει περικοπεί,  προσπαθώντας ταυτόχρονα , με ίδια μέσα και δυνάμεις ,να συντηρεί υλικά και οχήματα  για να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Αγία Παρασκευή 7 Μαρτίου 2018

 

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Υποστράτηγος ε.α

 

 —–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter