Πραγματοποιήθηκε ευρύτερη συντονιστική συνεδρίαση της παράταξης “Συμμαχία Ευθύνης”

Δημοτική Παράταξη “Συμμαχία Ευθύνης για την Αγία Παρασκευή”

Δραστηριότητες – Νέα

Πραγματοποιήθηκε η ευρύτερη συντονιστική των 50 μελών συγκέντρωση-συνεδρίαση της διευρυμένης με παλαιά και κυρίως νέα κοινωνικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων της πόλης της δημοτικής παράταξης “Συμμαχία Ευθύνης”.

Ο επικεφαλής της, πρ. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες επιτυχημένες συγκεντρώσεις- εκδηλώσεις της Δημοτικής Παράταξης, το αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη και την κοπή πίτας με παρουσία 400 συνδημοτών μας, που είχαν αποφασιστεί στην προηγούμενη σύσκεψη της συντονιστικής.

Μέσα σε κλίμα ενωτικής διάθεσης και δυναμικής παρουσίας, με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά, ο επικεφαλής της παράταξης πρ. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Αγιοπαρασκευιώτικα δημοτικά  πράγματα, αναφέρθηκε, ειδικά, στην κρίση που περνάνε όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Η παράταξη που είναι Διοίκηση στο Δήμο χάνοντας την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο αντιμετωπίζει και προβλήματα συνοχής και αποτελεσματικότητας στην παραγωγή έργου. Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει πρόβλημα πολυδιάσπασης του χώρου της  και φαίνεται σχεδόν απίθανο να υπάρξει σύγκλιση. Η έλλειψη αρκετών ικανών στελεχών που θα μπορέσουν να διοικήσουν σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα τον Δήμο είναι το βασικότερο πρόβλημα για την ανυπαρξία δραστηριότητας και παραγωγής, έστω και υποτυπωδών έργων στις δυο τελευταίες θητείες που εξαντλούνται σε ένα χρόνο, σε μια πόλη που έχει καταδικαστεί σε υποβάθμιση, στασιμότητα και οπισθοδρόμηση.

Αναφέρθηκε στον Εκλογικό Νόμο, Κλεισθένης, ιδιαίτερα στο άρθρο που αφορά την απλή αναλογική,  που συζητείται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο πρόκειται να γίνουν οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές και επεσήμανε τη ριζική διαφωνία όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πνεύμα και το γράμμα του Νόμου. Υπογράμμισε ότι είναι ίσως το μοναδικό δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας που δεν πήρε θέση για τον νόμο, με αποκλειστικά υπεύθυνη την Διοίκηση του Δήμου.

Σκιαγράφησε με αδρές γραμμές τη στρατηγική και τη δράση της Παράταξης κατά το επόμενο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στο διάλογο που ακολούθησε και από τις τοποθετήσεις των μελών, αναδείχτηκε η ανάγκη της δυναμικής παρουσίας της Παράταξης σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες της πόλης και η πλήρης, εμπεριστατωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση των δημοτών για τη στρατηγική και το πρόγραμμά της, με την ελπίδα, μετά τις εκλογές, να συνεχιστεί η χρυσή τετραετία των έργων της Δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου.

Για το σκοπό αυτό, προτάθηκε και συγκροτήθηκε 7μελής Πολιτική Γραμματεία, επιτελικού χαρακτήρα, που θα συνέρχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και θα συντονίζει τις δραστηριότητες και την πορεία της Παράταξης, αποτελούμενη από τους: Βασίλη Γιαννακόπουλο, Γιάννη Γουργούλη, Δημήτρη Παναγούλη, Κώστα Κρητικίδη, Άννα Γάκη, Θανάση Κουτσούγερα και Τίτη Τσιαμπίρα.

Η γραμματεία αυτή θα ασχοληθεί και θα αναδείξει έντονα την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών, φορέων, προσώπων και δημοτικών παρατάξεων. Για το λόγο αυτό θα συναντηθεί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων και την πιθανότητα συνεργασιών για ισχυρότερα αυτοδιοικητικά σχήματα στο προάστιο μας.

Αποφασίστηκε τέλος η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης-συζήτησης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Αγίας Παρασκευής, το Βιβλιοπωλείο «Επίκαιρα» και τις Εκδόσεις Πατάκη που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως5-7) και ώρα 8μμ.

Στην εκδήλωση – συζήτηση αυτή που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης με τη διάσημη Πιανίστρια-Καθηγήτρια Μουσικής κα Τατιάνα Παπαγεωργίου, την υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Αλεξάνδρα Σαγρή και το μουσικό Μπάμπη Τσέρτο, θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «ΣΑΛΟΣ ΘΕΟΥ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΙΚΗΣ», με θέμα τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του Μεγάλου Συνθέτη που θα ερμηνεύσουν γνωστοί καλλιτέχνες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.