Αλήθεια. Της Μπελεχρή -Κυριάκου Νικολέτας

Είναι εμφανές πως πραγματοποιείται υπέρ του δέοντος λόγος για το πού θα τελεσθεί  η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ της Αγία Παρασκευής.
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η καινοτομική προσέγγιση του Νέου Δήμαρχου της Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή, η Πόλη μας», Βασίλη Ζορμπά να επιλέγει ως χώρο τέλεσης της παραδοσιακής ορκωμοσίας του νέου  Δ.Σ την Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής αντί του Δημαρχιακού Μεγάρου, δημιουργεί μια νέα αίσθηση για την αποτύπωση της τελετής.

Ως πρωταρχικό ρόλο τη δράση και εξισορροπώντας, ταυτόχρονα, τη σημασία της στο ευρύτερο σύστημα των σχέσεων καθώς και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο υπάρχουμε, είναι δυνατόν να προκληθεί μια δυναμική αντιδράσεων τόσο με θετικό όσο και με αρνητικό πρόσημο.

Αξίζει, όμως, στην παρούσα περίπτωση να σημειωθεί ιδιαίτερα κάτι στο οποίο δεν έχει δοθεί η αρμόζουσα προσοχή, πως η ουσία, δηλαδή, τη δεδομένη στιγμή δεν είναι ο τόπος, το καθεαυτό σημείο, αλλά ο πανάρχαιος κοινωνικός θεσμός του όρκου, ο οποίος για μας, σήμερα, διασφαλίζει το λεγόμενο κοινωνικό συμβόλαιο, την διαβεβαίωση της τήρησης της αλήθειας, αλλά και τη διαφύλαξή της.
 

Μπελεχρή – Κυριάκου Νικολέττα
Εκπαιδευτικός
Γενική Αρχηγός του Π.Γ.Σ
Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης Αγίας Παρασκευής

.