“Προχώρα με ήθος και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο …”

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δύο μήνες μετά την ανάληψη της Δημαρχίας από την παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» και τον Βασίλη Ζορμπά έχουμε τον πρώτο αιρετό που αναλαμβάνει θέση ευθύνης και δεν ανήκει στην συμπολίτευση. Στην ουσία μέσα στα πλαίσια της συναίνεσης και της συνεργασίας, όπως ορίζει η εφαρμογή της απλής αναλογικής, ο κ. Τιμολέων Κωστόπουλος αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική Αντιδημαρχία, αυτή των Οικονομικών.

Περνώντας θα λέγαμε δια πυρός και σιδήρου μέσα από γεγονότα ουσιαστικά ακατανόητα, αποτέλεσε το ζωντανό παράδειγμα ότι εν μέρη οι επιταγές του «Κλεισθένη» μπορούν να εφαρμοστούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μιλώντας για ακατανόητα γεγονότα αναφερόμαστε στην έντονη αντίδραση που υπήρξε στην πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά προς τον πρώην επικεφαλής του κ. Κωστόπουλου. Προσπαθώντας να καταλάβουμε πως γίνεται κανείς να επιζητά εναγωνίως τη συναίνεση, να μιλά για προεκλογικές συμφωνίες συνδιοίκησης και να είναι αυτός που είναι κάθετα αντίθετος σε μια πρόταση συνεργασίας. Και λέμε ότι εν μέρη μπορεί να εφαρμοστεί ο «Κλεισθένης» στην Τ.Α., γιατί έπρεπε να ανεξαρτητοποιηθεί ο κ. Κωστόπουλος, για να μπορέσει να αναλάβει μια θέση συνεργασίας υπό το καθεστώς αρνητικών κριτικών από την πλευρά των πρώην συνυποψηφίων του.

Ποιος είναι όμως ο Τίμος Κωστόπουλος;

Το 2013 όταν θέταμε ως ιστοσελίδα την Αντιδημαρχία Οικονομικών στο μικροσκόπιο, ανακαλύπταμε ότι με τον κ. Κωστόπουλο στο τιμόνι της όλα λειτουργούσαν με τάξη και ομαλότητα. Έχοντας αναλάβει το βασικό πυλώνα της διοίκησης του Δήμου φρόντιζε να καλύπτονται οι οικονομικές ανάγκες στην κατασκευή έργων, στην Κοινωνική Πολιτική, στα Νομικά Πρόσωπα και όπου αλλού χρειαζόταν. Πέτυχε στο τέλος να παρουσιάσει πλεονασματικό ισολογισμό με πολύωρη εργασία και τις περισσότερες φορές εκτός ωρών ωραρίου.

Διατηρούσε άριστες σχέσεις συνεργασίας με το προσωπικό και η πόρτα του ήταν πάντα ανοικτή σε όποιον τον χρειάζονταν. Αεικίνητος και σε εγρήγορση δεν άφηνε τίποτα στην τύχη.

Την ίδια εποχή στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το Κοινωνικό Παντοπωλείο προμηθεύοντάς το με τόνους τροφίμων, εξασφαλισμένα από τους καλούς του φίλους που τον στήριξαν τότε, αλλά εξακολουθούν να είναι δίπλα του για πάντα.

Το  ήθος και τον χαρακτήρα του κ. Κωστόπουλου τα έχουμε διαπιστώσει και δεν χωρούν αμφισβήτηση. Ο τρόπος δραστηριοποίησής του στο παρελθόν, εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον. Αναλαμβάνει μια θέση που γνωρίζει πολύ καλά.

Ας αφήσουμε να μιλήσουν οι άλλοι γι’ αυτόν

Στις δύσκολες ώρες της απομάκρυνσής του από την «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» δεν ήταν μόνος του. Πέρα από την οικογένειά του που αποτελεί πάντα στήριγμα για κείνον, πιστοί σύντροφοι δίπλα του στάθηκαν οι φίλοι του. Άνθρωποι με κύρος στην ελληνική κοινωνία, με μεγάλη επαγγελματική επιτυχία στην αγορά και σημαντικές θέσεις στον εγχώριο και διεθνή επιχειρηματικό κόσμο. Από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν δημόσια την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στον Τίμο Κωστόπουλο μέσω ιστού κοινωνικής δικτύωσης.

«19/10/2019

Alexandros Kakogiannis*: Μπράβο Τίμο, για άλλη μια φορά νιώθω πολύ περήφανος που είσαι φίλος μου. Άνθρωποι σαν και σένα σπανίζουν στις μέρες μας. Μια φράση/συμβουλή που μου έλεγε πάντα ο πατέρας μου, με έχει σημαδεύσει & σε εκφράζει απόλυτα λέει ‘’ όσο πιο ψηλά φθάνεις τόσο πιο ταπεινός να είσαι’’ & αυτό σε κάνει στα μάτια μου τόσο ξεχωριστό. Δυστυχώς λάσπη δέχονται όσοι ξεχωρίζουν…! Το ήθος το δικό σου όμως και της οικογένειας σου, όπως και η προσφορά σας στην κοινωνία δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Εδώ πέρα θα ήθελα να αναφέρω πως με ιδιαίτερη χαρά θυμάμαι τον αγώνα που έκανες για την δημιουργία ενός πρότυπου κοινωνικού παντοπωλείου που με πολύ μεράκι και μηδενική οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, παρά μόνο έχοντας την υποστήριξη ανθρώπων που σε αγαπούν & σε πιστεύουν κατάφερες κάτι για το οποίο όλοι καμαρώναμε. Είμαι ευγνώμων που η οικογένεια μου μαζί με την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας Χανδρή, είχε την τιμή και την χαρά να είναι μέρος όλης αυτής της ανιδιοτελής προσπάθειας, ύστερα από παρότρυνση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά & με δίκη σου πάντα πρωτοβουλία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας στις τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές! Από τότε αν και ετεροδημότες, πραγματικά αγαπήσαμε την Αγία Παρασκευή και νιώθουμε μέρος αυτής. Ως εκ τούτου θα ήθελα να επισημάνω πως ανά πάσα στιγμή βρισκόμαστε δίπλα στον φίλο μας Τίμο Κωστόπουλο και τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ώστε να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο θεωρηθεί καταλληλότερο για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόσο όμορφου Δήμου. Όσο για τον κύριο Οικονόμου, να ρωτήσει καλύτερα εμάς για το ήθος του Τίμου Κωστόπουλου και του πατέρα του Αλέξανδρου Κωστόπουλου.

Προχώρα και μην σε νοιάζει/επηρεάζει τίποτα. Η αλήθεια πάντα λάμπει & η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν και σένα. Πάντα μαζί σου!!».

^^^^^^^^^^^^^^

«George Peroulias*: Είναι τόσες οι καλές πράξεις που έχεις κάνει στη ζωή σου, σαν άνθρωπος, που δεν τους βλέπεις καν αυτούς… Έχεις την αγάπη και την στήριξη όλων μας!!! Πάντα η αλήθεια και το δίκαιο θα κερδίζουν!!!»

^^^^^^^^^^^^^^

Σε μια συζήτηση που είχαμε πρόσφατα με τον κ. Κωστόπουλο μου ανέφερε μια φράση που του έλεγε ο Αλέξανδρος Χανδρής* όταν ήταν συμφοιτητές και πιστεύω ότι αποτελεί την κεντρική ιδέα και το τελικό δίδαγμα: «Προχωρά Τιμάρα και πάντα με ήθος και να θυμάσαι: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ. Να τον ακούς τον παλιό τον καπετάνιο».

Στο τέλος λοιπόν της 4ετίας θα γίνει το ταμείο για όλους και εκεί θα κριθούν από το έργο που θα έχουν παράξει. Ο Τίμος Κωστόπουλος πάντως την πρώτη φορά που έκανε ταμείο βγήκε κερδισμένος!

*(σ.σ. ο Αλέξανδρος Κακογιάννης είναι επιχειρηματίας και από τους δωρητές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ο κ. Χανδρής ασχολείται με ναυτιλιακά. Ο Γιώργος Περούλιας είναι συνιδιοκτήτης τεσσάρων πρωτοποριακών καταστημάτων Luxury Toys και συνέταιρος του εφοπλιστή Βασίλη Μιχάηλ).