Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας μέσα από την πόλη της Αγίας Παρασκευής

Δεξιά ο Μουχιτίρα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο περνώντας μπροστά από την πλατεία της Αγ. Παρασκευής

Σε ένα ιστορικής σημασίας αθλητικό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια συμμετείχε σήμερα και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για τον 37ο Κλασικό Μαραθώνιο εις ανάμνηση του αρχαίου Φιδιππίδη, που κάλυψε την απόσταση από τον Μαραθώνα έως την Αθήνα για να φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης.

Οι 20.000 αθλητές που συναγωνίστηκαν πέρασαν από τη Λ. Μεσογείων, μέσα από ενθαρρύνσεις των συγκεντρωμένων κατοίκων, αλλά με δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της βροχής.

Δύο Κενυάτες και ένας Έλληνας κατάφεραν στο τέλος να ανέβουν στο βάθρο. Νικητής ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας Τζον Κιπκορί Κόμεν που τερμάτισε σε 2.16.34 έχοντας προσπεράσει τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα, μόλις 600 μέτρα πριν τον τερματισμό. Δεύτερος ακολούθησε ο Φελισιέν Μουχιτίρα με 2.16.43.
Ο Έλληνας Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε 3ος με χρόνο 2:19:01 και συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα.

Κώστας Γκελαούζος χειροκροτούμενος στη Λ. Μεσογείων στο ύψος της πλατείας Αγ. ΠαρασκευήςΧάλκινο μετάλλιο

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ξεκίνησε από τον Μαραθώνα, ακριβώς στις 09:00, ενώ νωρίτερα δόθηκε η εκκίνηση για τον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας κατέρριψε και πάλι τα ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες.

Παράλληλα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε “Αγώνας δρόμου μικρών παιδιών” που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ).

Παρών και ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς