Ορέστης Π. Κύρτσης: Απέχουμε από «εικονικές» δια περιφοράς συνεδριάσεις

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ίσχυσαν οι περιορισμοί λόγω της Covid 19 και όπως ήταν φυσικό αυτό επηρέασε και τη δημόσια ζωή στην πόλη μας. Ήταν όμως από την αρχή επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών θεσμών, γιατί μια κρίση δημόσιας υγείας δε θα έπρεπε να οδηγήσει και σε κρίση των θεσμών και της δημοκρατίας.

Υπήρξαν δυσκολίες και απροθυμίες σε αυτή την κατεύθυνση από τη δημοτική αρχή, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο και ο ΠΑΟΔΑΠ προσαρμόστηκαν στην περίσταση χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία για τις συνεδριάσεις τους. Κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη σε όλα τα νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου.

Ως παράταξη «Αλλάζουμε» είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε στην πάγια θέση μας, της αποχής από εικονικές “συνεδριάσεις” κατά τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις δια περιφοράς και χωρίς διαλογική συζήτηση, τη στιγμή μάλιστα που αυτή θα ήταν ζωτικής σημασίας προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική του Ν.Π για την περίοδο του περιορισμού λόγω της πανδημίας.

Ορέστης Π. Κύρτσης

Μέλος Δ.Σ. Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου