ΣΠΑΥ: Δημιουργείται νέο επιχειρησιακό κέντρο για πρώτη φορά

Αυτό αναδείχθηκε από την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΠΑΥ κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, με σκοπό την ύπαρξη άμεσης, ουσιαστικής και από κοινού αντιμετώπισης όλων των θεμάτων που προκύπτουν για τον Υμηττό μας. Μέλη του Οργάνου είναι οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων – μελών του ΣΠΑΥ.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής , παρουσιάστηκε από το επιτελείο του Συνδέσμου ο πλήρης σχεδιασμός πρόληψης, που ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα σε όλο τον Υμηττό, καθώς και η δημιουργία, για πρώτη φορά, του νέου επιχειρησιακού κέντρου του ΣΠΑΥ, ως εργαλείο συντονισμού και διευκόλυνσης του έργου της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και των Εθελοντικών Ομάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην δίκαιη κατανομή του παρεχόμενου πυροσβεστικού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας αλλά και του εξοπλισμού φορητών ασυρμάτων που θα ενισχύσει τους Εθελοντές μας. Η συζήτηση έγινε σε άριστο κλίμα, με κύριο χαρακτηριστικό την αναγνώριση του έργου του Συνδέσμου από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους ,την σύμπνοια απόψεων αλλά και την κατάθεση προτάσεων για την νέα εποχή που χαράζει ο ΣΠΑΥ με την νέα διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε, ως οικοδεσπότης τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε μία ήσυχη αντιπυρική περίοδο.

Το παρών έδωσαν: -Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγίας Παρασκευής κ. Ελένη Δάβαρη -Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Κρωπίας κ. Θεόδωρος Γρίβας -Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Δήμητρα Σουτόγλου -Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Βύρωνα κ. Κωνσταντίνος Αγγέλης -Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Βασίλης Κρητικός -Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογίας Καισαριανής κ. Μάνος Κιτσέλης -Ο Ειδικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου Παιανίας κ. Γιάννης Μπούας -Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Ασφάλειας Παπάγου – Χολαργού κ. Χρήστος Πετράκης -Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού κ. Βασίλης Σιαμάνης -Ο Ειδικός συνεργάτης του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Νίκος Κιούσης -Ο Ειδικός συνεργάτης του Προέδρου του Συνδέσμου σε θέματα Πυρασφάλειας Αρχιπυραγός εν αποστρατεία κ. Φώτης Δημαρέσης -Η Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος του Συνδέσμου κ. Βίκυ Δημητρίου -Ο Δασοπόνος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Κυργιόπουλος -Ο Υπεύθυνος εξοπλισμού και οχημάτων του Συνδέσμου κ. Νίκος Μητσιάδης