Με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής η βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής εξοπλίστηκε με νέους υπολογιστές

Αρχές Ιουλίου η Βιβλιοθήκη εξοπλίστηκε με 2 νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις αντίστοιχες οθόνες και 1 πολυμηχάνημα.

Με ενθουσιασμό παρέλαβαν τον εξοπλισμό οι διευθυντές του 1ου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής, η υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ, Γεωργία Παπαδοπούλου, η υπεύθυνη του Τομέα Πληροφορικής 1ου Ε.Κ. Β’ Αθήνας, η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Ζέτα Παπαγεωργοπούλου, και ο μαθητής Αντώνης Λαμπιδάκης, ενεργό μέλος της ομάδας «Δημιουργώ (για) τη Βιβλιοθήκη».

Η εξέλιξη της οργάνωσης της Βιβλιοθήκης δημιούργησε την ανάγκη κατάλληλων υπολογιστών και η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγ. Παρασκευής φρόντισε να την καλύψει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα:

  • Δημιουργείται ιστότοπος της Βιβλιοθήκης, από 2 μαθητές της Α’ τάξης, τον Αντώνη Λαμπιδάκη από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής και τον Αλέξανδρο Ρουμελιώτη από το 2ο. Για τις προσπάθειές τους ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Πληροφορικής και παραχωρήθηκε χώρος φιλοξενίας της ιστοσελίδας από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Ακολούθησε σχετική συνάντηση με τις εκπαιδευτικούς Τίνα Μαντά και Άννα Λιάχνη.
  • Κατασκευάστηκε λογισμικό υποστήριξης της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης σε γλώσσα Python, με δυνατότητα διαχείρισης της βάσης δεδομένων από τον σπουδαστή της Τάξης Μαθητείας, Δημήτρη Πρεβάζη, με δική του πρωτοβουλία και πολλή δουλειά.
  • Εμπλουτίστηκε η βάση δεδομένων, αφού εφέτος καταγράφηκαν 850 τόμοι από μαθητές της ομάδας «Δημιουργώ (για) τη Βιβλιοθήκη», στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων με τη βοήθεια της υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης, Ελευθερίας Λάρδα. Έτσι έχουν καταγραφεί δεδομένα για 1.300 τόμους, ενώ η εκστρατεία «Φέρνω ένα Βιβλίο για τη Βιβλιοθήκη» συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί συνολικώς περισσότεροι των 2.800 τόμων από προσφορές φίλων της Βιβλιοθήκης.