«Βατερλώ» για τον Γιάννη Σταθόπουλο η ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη! Γεμάτη ελλείψεις η «μελέτη»

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ούτε ο ίδιος ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα την ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη! Ένα προεκλογικό -και όχι μόνο – τερτίπι καταρρίπτεται!

Ας βάλουμε όμως μια σειρά στα γεγονότα.

Επί της δημαρχιακής του θητείας (στο λυκόφως αυτής) ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννη  με μια μελέτη που δεν πέρασε ποτέ από διαβούλευση, αλλά ούτε από το δημοτικό συμβούλιο. Το κόστος της ανάπλασης θα καλύπτονταν ως εξής: από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με ποσό 356.400,00 € και από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ το ποσό 1.229.053,88€ με Φ.Π.Α.. Προέβη δε σε δημοπράτηση του έργου και στις 29 Αυγούστου 2019, ώρα 11 π.μ. έγινε η αποσφράγιση των προσφορών (μία μέρα πριν τη λήξη της θητείας του).

Η μελέτη αυτή απεστάλη στο αρμόδιο τμήμα ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής στις 16 Ιουνίου 2020 και ένα μήνα μετά στις 17 Ιουλίου 2020 εισέπραξε την απάντηση κόλαφο:

«Να επανεξεταστεί γιατί παρατηρούνται ελλείψεις και ασάφεια

Σύμφωνα με την απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις όσον αφορά τη μελέτη, όπως (επιγραμματικά) τεκμηρίωση της σκοπιμότητας υλοποίησης σε σχέση με την προϋπολογιζόμενη συνολική δαπάνη, στοιχεία της περιοχής, χρονοδιαγράμματα και διαγράμματα λειτουργίας, διαθέσιμες υποστηρικτικές μελέτες, πλήρη τεχνική περιγραφή των εργασιών που αναφέρονται στο έργο, κ.α. Θα πρέπει επίσης να υποβληθεί πλήρης μελέτη άρδευσης, φύτευσης και πλήρης Η/Μ μελέτη για όλες τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται. Και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο έγγραφο που δημοσιεύεται.

Εν ολίγοις τα στοιχεία δεν κρίνονται ικανά για να υποστηριχθεί η κατασκευή του έργου από την Περιφέρεια.

Επί της ουσίας βρισκόμαστε μπροστά σε μια προχειροδουλειά με στόχο την πολιτική προβολή. Παρόλα αυτά ο κ. Σταθόπουλος και οι συν αυτώ ωρύονταν ζητώντας εναγωνίως την έναρξη της ανάπλασης από τη Διοίκηση Ζορμπά με αυτή τη μελέτη!!!! Ανευθυνότητα, Ασχετοσύνη ή πολιτικοί θεατρινισμοί; Την απάντηση ας την δώσουν οι δημότες. Σίγουρα όμως επιδεικνύει θράσος, αφού η πλευρά του κ. Σταθόπουλου έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται, ότι δεν θα είχαν συμβεί τα γεγονότα της 5ης/5/2020 εάν είχε ξεκινήσει η ανάπλαση!!!!

Για μία ακόμα φορά ο κ. Σταθόπουλος βρίσκεται σφοδρά εκτεθειμένος και δικαιώνεται ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς που επέμενε στην μη ύπαρξη μελέτης για την ανάπλαση. Δικαίωση και για τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη (Αλλάζουμε) που πολλάκις ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν παρουσιάστηκε ποτέ προς συζήτηση και έγκριση.