Τέλος στο γραφειοκρατικό Γολγοθά του νέου Δημαρχείου – Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής

Μακέτα του νέου Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής

Ένα από τα μεγάλα φαντάσματα αυτής της πόλης, η ανέγερση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, η ιστορία του οποίου χάνεται μερικές δεκαετίες πίσω στο παρελθόν, φαίνεται ότι φτάνει στο σημείο να λάβει μορφή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του aparaskevi-images.gr, την εβδομάδα που πέρασε υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη και της εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.». Το έργο ήταν προϋπολογισμού 17.000.000€ και θα ολοκληρωθεί έναντι του ποσού των 8.651.930,96 €, πλέον Φ.Π.Α. 24%, με μέση τεκμαρτή έκπτωση 49,11%.

 Το νέο ιδιόκτητο Δημαρχείο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο των 3.691 τ.μ. που έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 (δημοτικό πάρκινγκ) και προορίζεται αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό, όπως προκύπτει από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970.

Η υπογραφή της σύμβασης σημαίνει και το τέλος του γραφειοκρατικού Γολγοθά μιας διαχρονικής προσπάθειας, οπότε αναμένεται μέσα στους επόμενους δύο μήνες να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αυτό οδηγεί στη σκέψη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος οφείλει να αδειάσει το χώρο και να μεταφέρει από εκεί τις υπηρεσίες που στεγάζει, τα οχήματα, καθώς και ότι υλικό ιδιοκτησίας του έχει αποθηκεύσει. Το που θα μεταφερθούν αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό και στο πρόσφατο παρελθόν μία σχετική συζήτηση «άναψε τα αίματα» μεταξύ δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης.

Η ουσία όμως παραμένει, ότι οριστικά πλέον θα υλοποιηθεί ένα έργο που στην πορεία του συνάντησε συμφωνίες, διαφωνίες, κυβιστήσεις και αμφισβητήσεις από ανθρώπους-δημοτικούς παράγοντες κυρίως που δεν πίστεψαν ότι είναι απαραίτητο για την πόλη, παρά το χρησιμοποίησαν για μικροπολιτικούς σκοπούς.