Δημοσκόπηση Alco: Στις 15,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο

Στις 15,4 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του OPEN.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με ποσοστό 3%.

Την ίδια ώρα το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 13,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης AlcoΟι πολίτες εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε ως πρωθυπουργό», το 42% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23% τον Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 31% δηλώνει «κανέναν» από τους δύο.

Τι απαντούν οι πολίτες για την πανδημία του κορωνοϊού

Η δημοσκόπηση ζήτησε από τους ερωτηθέντες να απαντήσουν κατά πόσο πιστεύουν πως οι επιστήμονες της επιτροπής για τον κορωνοϊό κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το 64% των ερωτηθέντων απαντά «ΝΑΙ», ενώ 24% δηλώνει «ΟΧΙ».

Πού οφείλεται η έξαρση του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της Alco καταγράφει την άποψη των πολιτών στο ερώτημα «Πού οφείλεται περισσότερο η έξαρση της πανδημίας». Το 46% απαντά πως αυτή οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, ενώ για το 31% των ερωτηθέντων ευθύνη φέρουν οι πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα.

Την ίδια ώρα, 54% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο από αυτά.


Ικανοποίηση από τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία
Πώς καταγράφεται η ικανοποίηση των πολιτών από τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία
Ενας στους τρεις δηλώνει πως θα κάνει αμέσως το εμβόλιο

Η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εικόνα της κοινής γνώμης για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Το 33% των ερωτηθέντων αναφέρει πως θα κάνει το εμβόλιο αμέσως, ενώ 42% αυτών σημειώνουν πως θα περιμένουν.

Πιο πρόθυμοι για το εμβόλιο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία

Στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται και η εκτίμηση των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο και με βάση την ηλικία τους. Φαίνεται πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μοιάζουν περισσότερο πρόθυμοι να κάνουν αμέσως το εμβόλιο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε χειρότερα την πανδημία», λέει το 38%

Στο ερώτημα «Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα αντιμετώπιζε την πανδημία», 38% απαντά χειρότερα από τη ΝΔ, 35% δηλώνει πως η αντίδρασή του θα ήταν παρόμοια, ενώ ένα 17% των ερωτηθέντων απαντά πως θα την αντιμετώπιζε καλύτερα.


Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Τέλος, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και έναν πίνακα δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης. Δημοφιλέστερος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Πλακιωτάκης.


Δημοτικότητα υπουργών
Πώς καταγράφεται η δημοτικότητα υπουργών
Δημοτικότητα υπουργών

Πηγή: iefimerida.gr –