Ο Νίκος Ζόμπολας και οι 4 δράσεις στήριξης της νεολαίας στην εκπομπή του Κων/νου Μπογδάνου (ηχητικό)

Στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, «Mea Culpa», μίλησε σήμερα (11/12/2020) ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Νικόλαος Ζόμπολας.

Θέμα της συνέντευξης ήταν η φανερή και σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στο Δήμο Αγίας Παρασκευής -ίσως για πρώτη φορά – παρά τον ανασταλτικό παράγοντα της πανδημίας, να προσεγγισθεί η νεολαία της πόλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζόμπολας «είμαστε μια από τις ελάχιστες Αντιδημαρχίες στην Ελλάδα αμιγώς νεολαίας». Πρότασή του είναι να ιδρυθεί κάποιο υπουργείο ή ίσως να επανιδρυθεί η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ή στήριξης νεολαίας, για να καταλάβουν οι νέοι άνθρωποι ότι κάποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και προσπαθεί να τους στηρίξει.

Όσον αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια τεσσάρων δράσεων από πέρυσι. Αυτές αφορούν

α) το Φεστιβάλ Νεολαίας με την ελπίδα να πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι, αφού φέτος δεν κατέστη δυνατόν λόγω κορωνοϊού.

β)το Κέντρο Στήριξης Νεολαίας

γ) την Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας και

δ) ένα Κέντρο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που θα προσανατολίζεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό  και θα συνδέεται με αρμόδιους φορείς.

Στόχος της Αντιδημαρχίας Νεολαίας είναι να προσελκύσει τη νεολαία, να μάθει τους προβληματισμούς της και να μπορέσει να αλληλοεπιδράσει μαζί της και να της δώσει ερείσματα.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας του δήμου με ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί και στο e-mail της Αντιδημαρχίας n.zompolas@agiaparaskevi.gr.

Αυτό που παρατήρησε ο κ. Μπογδάνος είναι ο πρακτικός τρόπος που λειτουργεί η Αντιδημαρχία Νεολαίας, η οποία δεν μένει στα λόγια και τα οράματα.