Γιάννης Σερκεδάκης: Η Αντισφαίριση στη νέα εποχή

Όταν το Νοέμβριο του 2018 ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγ. Παρασκευής, κ. Γιάννης Σερκεδάκης, οργάνωνε μια πολύ επιτυχημένη συζήτηση για την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία και το Ιντερνετικό σχολείο, το όλο εγχείρημα φάνταζε πολύ μακρινό.

Τώρα στην εποχή που η πανδημία μας έχει οδηγήσει στην κατ’ εξοχήν ιντερνετική διδασκαλία, το όραμα του κ. Σερκεδάκη γίνεται πραγματικότητα. Αποδεικνύεται δε πως ο πρόεδρος του ΟΑΑΠ είναι ένας άνθρωπος χρηστικών και δυναμικών λύσεων με στόχους στο μέλλον. Χαράζει νέα πρωτοποριακά μονοπάτια στον αθλητισμό, πριν από οποιονδήποτε άλλο. Οι καινοτόμες ιδέες του κ. Σερκεδάκη ήρθε η ώρα να λάβουν στήριξης και να εφαρμοστούν για ένα ελπιδοφόρο μέλλον στον αθλητισμό.

Για τη συνάντηση με θέμα το διαδικτυακό σχολείο για τους αθλητές που είχε ο κ. Σερκεδάκης με τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μαυρωτά, μας ενημερώνει:

******

Ο δύσκολος αγώνας για ένα καλύτερο αύριο, με στόχο το ριζικό, οργανωτικό – διοικητικό  εκσυγχρονισμό της αντισφαιριστής  ξεκίνησε ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 (στην προ-covid εποχή) μια δυναμική πρωτοβουλία που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά.
Μια κίνηση που ενισχύει την προσέλευση των αθλητών στους ομίλους καθότι λύνει το τεράστιο πρόβλημα αθλητής- μαθητής και ενισχύει  τα μέγιστα τον αγωνιστικό αθλητισμό μαζί με τις άλλες επιμέρους νέες δράσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν αποδίδοντας τεράστιους καρπούς προς όφελος του αθλήματος.
Ιντερνετικό σχολείο για τους αθλητές
tennisnews team Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:24

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ για τους αθλητές.

 Μέσα σε κλίμα γόνιμης συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά και του Προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σερκεδάκη, σχετικά με τα μείζονα προβλήματα που συνδέουν την προοπτική της νέας τεχνολογίας στο χώρο του Αθλητισμού και ειδικότερα στην Αντισφαίριση.

   Ήταν μια παραγωγική συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα του online learning (Μαθήματα δηλαδή, που δεν απαιτούν την μετακίνηση των μαθητών-αθλητών και μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος κάθε στιγμή και χωρίς χρονικό περιορισμό) και του blended learning (Στην οποία συνδυάζεται η παραδοσιακή διδασκαλία στην αίθουσα με την ηλεκτρονική μάθηση.)
  Τα πλεονεκτήματα του online learning είναι η ευελιξία καθώς η εκπαιδευτική ύλη είναι πάντα διαθέσιμη όπως και η αποτελεσματικότητα καθώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το ίδιο αποτελεσματική και ποιοτική με την παραδοσιακή δια ζώσης διδασκαλία.
Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων συζητήθηκε Η επιδίωξη του προγράμματος ώστε το επίπονο ωράριο των αθλητών – μαθητών να «χωράει», τελικά στο τρέχων εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι που σήμερα όχι μόνο θεωρείται, αλλά και είναι ασύμβατο και σε πλήρη αντίθεση.

    Ο  ΓΓΑ κ. Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε με έμφαση ότι θα συνδράμει, ώστε να υλοποιηθεί σύντομα η προτεινόμενη λύση προς όφελος του Ελληνικού Αθλητισμού.
   Του όλου θέματος θα επιληφθεί εκτός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελείται από:

-Το Πολυτεχνείο Κρήτης:
Μηχανικός με διδακτορικό στην βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, Moodle Course Creator και διοργάνωση εκπαίδευσης με σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, + εναν Μηχανικό, εκπαιδευτής των εκπαιδευτών εκπαιδευτικής ρομποτικής(STEM) , + Αρχιτέκτονας Μηχανικός με ανάπτυξη STEM δραστηριοτήτων.

-Το Πανεπιστήμιο Κρήτης:
Ένας καθηγητής + ένας φυσικός με μεταπτυχιακή εργασία για δημιουργία e-learning πλατφόρμας για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
-ΕΚΦΕ : Ένωση καθηγητών Φυσικών Επιστημών
Εκτός από την ανάπτυξη νέων τεχνικών εκπαίδευσης, κύριο μέλημα θα αποτελεί η αξιοποίηση και οργάνωση σε θεματικές ενότητες του ψηφιακού υλικού.
 πηγή: tennisnews.gr
 
Ακατάλυτη δέσμευση μας είναι η ολιστική – δημιουργική ανανέωση της αντισφαίρισης με ευθύνη, προγραμματισμό, οργάνωση, συνέπεια για ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο για ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ τους συντελεστές και πρωταγωνιστές της μεγάλης οικογένειας της αθλητικής ομοσπονδίας μας.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ
ΥΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΟΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Α.ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ