Γιάννης Σερκεδάκης: Γιατί είμαι υποψήφιος για την ΕΦΟΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Συνεχίζοντας να λέω  αλήθειες, να εργάζομαι για όλους, δίχως συμβιβασμούς, δίχως φόβο, δίχως όρους. Διότι αυτό αξίζουμε όλοι μας, διότι αυτό αξίζει το ελληνικό τένις.

   Αγαπητοί συνάδελφοι
   Ονομάζομαι ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ  και είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.   Όχι με τους «δικούς μας» η τους «άλλους», αλλά ως ένας από εσάς, την απογοητευμένη πλειοψηφία που θέλει μόνο λογικές λύσεις στα ζητήματα  και τα προβλήματα της Αντισφαίρισης.
   Με γνωρίζετε χρόνια, γνωρίζετε καλά τον αγώνα μου, ότι ήμουν πάντα παρών στις διεκδικήσεις για το τένις με προτάσεις και πρωτοβουλίες για την ανύψωση του.   Ανύψωσή του τένις κυρίως στην επαρχία που είναι ο αιματοδότης της Ελληνικής Αντισφαίρισης και πρέπει να υποστηριχθεί γενναία. Με αθλητικές εγκαταστάσεις που λείπουν, διοργανώσεις αγώνων δίκαια κατανεμημένες σε όλη την επικράτεια, με  επιδοτήσεις αθλητών και προπονητών κατά τα διεθνή πρότυπα με ουσιαστικές αρμοδιότητες στις Περ. Ενώσεις και ενίσχυση των πραγματικών σωματείων που προσφέρουν αποδεδειγμένο έργο στο αθλητικό οικοδόμημα.  Τα σωματεία της περιφέρειας δεν θα είναι ο «μικρός ζήτουλας» στην ανάπτυξη του ελληνικού τένις αλλά πρωταγωνιστής στα προγράμματα  συνεργασίας: Ομοσπονδίας, Ομίλων, Γ.Γ.Α. και Δήμων.   Αλλά και το λεκανοπέδιο Αττικής με ένα  πληθυσμό 5 εκατομμυρίων πολιτών, με 60 και πλέον σωματεία με εξαιρετικούς αθλητές δεν έχουν δει ούτε με τα «κιάλια» ένα τουρνουά Futures!
   Το ίδιο ισχύει και για τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, που με 20 συλλόγους, πλειάδα ταλαντούχων αθλητών και με δύο διακεκριμένους αναξιοποίητους  αθλητές έχει αφεθεί στην μοίρα της και στην εγκατάλειψη.
Ένα  παράδειγμα μόνο:  σε μια γειτονική χώρα, σε συγκεκριμένη πόλη (όπως είναι γνωστό σε όλους) διοργανώνονται κάθε χρόνο 40 τουρνουά Futures!!  
Τρία τουρνουά κάθε μήνα!!..

Αγαπητοί συνάδελφοι
Έχει σημασία ο νέος πρόεδρος να ακούει, και να αφουγκράζεται τα αιτήματα των συλλόγων, των αθλητών, των προπονητών.
   Να διαθέτει διαυγή σκέψη, και αίσθημα σκοπού.
   Να καταλαβαίνει ότι η ηθική  εναντίωση στην πραγματικότητα δίνει την θέση της στο κοινό καλό για το άθλημα, και την κοινή λογική.
   Να είναι καταγεγραμμένος  διαχρονικά  στην συνείδηση του κοινού του τένις  με προτάσεις και παρουσία και όχι ως πρόσκαιρος διεκδικητής  της «καρέκλας»…
   Να είναι ανεξάρτητος αλλά με ανοιχτή πόρτα συνεργασίας σε όσους επιθυμούν, και έχουν την ίδια διάθεση προσφοράς και αγάπης για το άθλημα μας
   Να αγωνίζεται έτσι ώστε να προωθούνται οι ικανοί και όχι οι αρεστοί που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες και τα «οφίτσια»…
   Να διαθέτει αντοχές δοκιμασμένες στο χρόνο και να μην παραιτηθεί μέχρι να τελειώσει η αποστολή που με την τιμητική ψήφο σας θα του αναθέσετέ!.
   Η ηγεσία δεν είναι η ενός ‘ανδρός αρχή’… μπορούμε και πρέπει να  συν διαμορφώσουμε το μέλλον του τένις στην Ελλάδα όλοι μαζί. Στόχος είναι να προκύψει σύνθεση απόψεων, συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών, για ένα λαμπρό και προβλέψιμο μέλλον της Αντισφαίρισης. Η συν διαμόρφωση δεν είναι μόνο υπόθεση δικιά μας της ομοσπονδίας η της πολιτείας αλλά ευθύνη όλων: αθλητών, γονέων, διοικήσεων, προπονητών, παραγόντων.
   Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τη νέα γενιά των αθλητών, μέσω της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Και σ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί

Αγαπητοί συνάδελφοι
   Να φτιάξουμε μια ομοσπονδία που τους εξυπηρετεί όλους όχι μόνο τους λίγους. Τις πιο πολλές ιδέες μου τις έχω μοιραστεί μαζί σας, και έχω ακούσει τις δικές σας, μπορούμε να χτίσουμε επάνω τους και να  φτιάξουμε κάτι όμορφο. Μαζί. Όλοι μας
   Ζητώντας την υποστήριξή σας, ζητώ να κάνουμε ένα μεγάλο δημιουργικό άλμα μακριά από συμβατικές συμπεριφορές, διακηρύττοντας την θέλησή μας, για ένα νέο φωτεινότερο μέλλον για την αντισφαίριση.
Με αγωνιστικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ
ΥΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΟΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Α.ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ