Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Οικονομικών Τιμολέων Κωστόπουλου -Πεπραγμένων 2020 (VD)

Κατά τη διάρκεια της Ειδικής Δημόσιας Συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Τιμολέων Κωστόπουλος. Ο κ. Κωστόπουλος περιέγραψε στα πεπραγμένα της Αντιδημαρχίας, για τα έτη 2019 και 2020. Ακολουθεί το κείμενο της τοποθέτησης.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  1. Δημιουργία ταυτότητας πληρωμής: Στις 27/10/2020 ύστερα από επίπονες προσπάθειες της Οικονομικής Υπηρεσίας, της εταιρείας Singular και εμού προσωπικά δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική ταυτότητα πληρωμής. Τα οφέλη για τον Δήμο σημαντικά. Αρκεί να σας πω ότι τον Μάρτιο του 2021 κλείσαμε με αύξηση οίκοθεν εσόδων 43,03% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020 και τον Απρίλιο του 2021 με αύξηση οίκοθεν εσόδων 202% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021. Τον Μάιο παρόλο που πάντα είναι ένας δύσκολος μήνας κλείσαμε με αύξηση 7% σε σχέση με πέρυσι.
  2. Σε αγαστή συνεργασία της Οικονομικής και της Νομικής Υπηρεσίας εισπράξαμε 231.652,70€ από την Εnerga και την Hellas Power. Σημειωτέον μαζί με τον Δήμο Παπάγου Χολαργού ήμασταν από τους πρώτους Δήμους που εισέπραξαν το εν λόγω ποσό από τις υπό εκκαθάριση αυτές εταιρείες.
  3. Υπόθεση Μακρή Δάνειο: αφού εξασφαλίσαμε μικρότερη τοκοχρεωλυτική Δόση από την τράπεζα σε σχέση με την αρχική της προσφορά εξοικονομώντας περίπου 47.000€ για τον Δήμο μας για 12 έτη, με συντονισμένες προσπάθειες της Οικονομικής και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας καθώς και της αρωγής της Ένωσης Γονέων, το δάνειο πέρασε από 2 ελέγχους νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εγκρίθηκε η τελική σύμβαση από την συνεργαζόμενη τράπεζα και εχει προωθηθεί για προσυμβατικό έλεγχο, από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου το δάνειο θα εκταμιευτεί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σχολείο για τα παιδιά της πόλης μας.
  4. Έχοντας άριστη συνεργασία με τους επαγγελματίες της πόλης μας και την ΕΝΕΒΑΠ, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος μας εντάχθηκε στην πλατφόρμα απαλλαγής Δημοτικών Τελών λόγω Covid: dt.govapp.gr όπου οι επαγγελματίες της πόλης μας θα απαλλαχθούν από τα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2020 και 2021 και για όσο διάστημα ήταν κλειστά τα καταστήματά τους.
  5. Μετά από επίπονες προσπάθειες της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Νομικής Υπηρεσίας φτάνουμε στο τέλος της εκκαθάρισης των εταιρειών ΚΟΙΠΕΔΑΠ ΚΑΙ ΚΟΙΚΕΔΑΠ. Το  αργότερο μέχρι τέλους Ιουνίου θα έχουμε τους ισολογισμούς εκκαθάρισης των 2 Δημοτικών Επιχειρήσεων, βάζοντας τέλος σε αυτόν τον πολυετή Κυκεώνα εκκαθαρίσεων
  6. Σε άψογη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης κ. Αργυρό και την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ελένη Δάβαρη κατορθώσαμε να καθαρίσουμε το Δημαρχείο της πόλης μας βάζοντας το λεγόμενο antigrafiti προκειμένου να μην λερώνεται το κτίριο και να αποτρέπει κάποιους από κακόβουλες ενέργειες.
  7. Αναβάθμιση του προγράμματος του ΤΑΠ, εκπαίδευση προσωπικού πάνω σε αυτό, αναλυτική και λεπτομερής ενημέρωση των δημοτών για την διόρθωση των τετραγωνικών (μέσω email, μέσω fax, είτε με φυσική παρουσία).
  8. Κατασκευή και παράδοση νέου χωνευτηρίου, όπως επίσης κατασκευή και παράδοση 16 νέων σαρκοφάγων. Επίσης είναι ενεργή η διαδικασία νέων μαρμάρινων οστεοφυλακίων.