Τοποθέτηση του προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση (VD)

Τοποθέτηση στην ειδική δημόσια συνεδρίαση στις 9-6-2021 έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σερκεδάκης. Ο κ. Σερκεδάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παραστεί στη συνεδρίαση και  για την αμφίδρομη ενημέρωση που υπάρχει. Λαμβάνοντας ως έναυσμα την αναφορά της προέδρου του Δ.Σ. στην μεγάλη δημοσιότητα που λαμβάνει η αντισφαίριση σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη χρονική στιγμή, δήλωσε:

Συγκυριακά βρισκόμαστε σε μια μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, το ξέρετε όλοι, όλοι μιλάνε γι’ αυτό, και για τη Μαρία Σάκκαρη και για το Στέφανο Τσιτσιπά.  Είμαστε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι για τις εμφανίσεις τους και για την προσφορά που κάνουν, όχι μόνο στο ελληνικό τένις, αλλά και στην Ελλάδα, συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Ας ελπίσουμε ότι αύριο και μεθαύριο θα πανηγυρίσουμε την εξέλιξή τους στον τελικό και να ξέρετε ότι το Roland Garros αυτή τη στιγμή, το παρακολουθούν πάνω από 180.000.000 άνθρωποι στην υφήλιο. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για το εθνόσημο, για την ελληνική σημαία, για την προβολή της χώρας μας σαν brand name στο παγκόσμιο αθλητισμό. Σε ένα άθλημα που όντως είναι δεύτερο σ’ όλο τον κόσμο.

Θα ήθελα να πω σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Γιατί γνωρίζουμε ότι σκοπός και επιδίωξης όλων μας, και εμάς σαν συλλόγους, αλλά και στους δήμους και στον ΠΑΟΔΑΠ και στους αθλητικούς οργανισμούς, είναι να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα.

Αυτή τη στιγμή μια μεγάλη ευκαιρία στο άθλημα το δικό μας. Πραγματικά υπάρχει υπερπληρότητα, δεν υπάρχουν θέσεις να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θέλει ν’ αθληθεί και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια γενναία σκέψη και από το Δήμο, αλλά και από όλο το δημοτικό συμβούλιο. Να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία να υπάρξει ένα όραμα για τον αθλητισμό της πόλης. Είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα κάθε σύλλογος, όχι μόνο του τένις, να έχει την έδρα του και τους παράπλευρους χώρους που χρειάζεται, όπως το κολυμβητήριο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο. Όλα αυτά να διευθετηθούν και να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία πραγματικά γιατί και λόγο του κόβιντ είδατε πόσο χρήσιμος ήταν ο αθλητισμός στην κοινωνία μας.

Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών της πόλης πιστεύω ότι είναι βασική επιδίωξη και της δημοτικής Αρχής, αλλά και γενικά του δημοτικού συμβουλίου και θα πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες βέβαια για το τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να σας ενημερώσω για κάτι που ενδεχομένως δεν το ξέρετε. Όταν κάνουμε μια αίτηση για 4 ή 5 γήπεδα στην πόλη μας, να ξέρετε ότι βάση του European Tennis Report τα άτομα που μπορούν να παίζουν σε γήπεδα όπως είναι αυτή τη στιγμή με 100.000 κατοίκους που έχει ο δήμος Αγίας Παρασκευής, θα έπρεπε να έχει 50 γήπεδα τένις. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να πάμε σ’ αυτά τα νούμερα. Αλλά επειδή ξέρουμε ότι περίπου 60 άτομα ανά γήπεδο τένις μπορούν να εξυπηρετηθούν είναι περίπου 10 γήπεδα -> 600 άτομα, άρα στο 3% που είναι 3000 άτομα χρειάζονται 50 γήπεδα τένις. Δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αλλά θα μπορούσαμε γιατί αντιστοιχεί βέβαια τώρα αυτό που έχουμε και διαθέτουμε είναι 3 γήπεδα για τα αθλητικά προγράμματα, τα αθλητικά λέω και δε λέω τα προγράμματα διασκέδασης, που σημαίνει είναι 30.000 άτομα ανά γήπεδο. Αυτό το λέω για να τονίσω ότι δεν είναι κάτι υπερβολικό όταν λέμε σε έναν αθλητικό χώρο που τώρα προσφέρεται, όπως είναι τα Πευκάκια, και έχουνε σχεδιαστεί να γίνουν 4 γήπεδα να γινόντουσαν 6. Δε λέμε για 50. Αλλά αυτά τα 6 γήπεδα θα μπορούσανε για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια, γιατί προβλέπεται αύξηση των αθλουμένων κυρίως στο άθλημά μας, να εξυπηρετήσουνε όλο αυτό το πρότζεκτ.

Έτσι το λέω με κάθε σεβασμό προς το δημοτικό συμβούλιο και θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία σκέψη. Και να μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε και να στηρίξουμε τους αθλητές μας. Το λέω αυτό γιατί στο σύλλογός μας ξέρετε ότι έχουμε πρωταθλητές Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπως είναι ο Σακελλαρίδης,  όπως είναι η Σαπφώ η Σακελλαρίδη, οι οποίοι δεν μπορούν ν’ αθληθούν στην Αγία Παρασκευή λόγω του ότι δεν υπάρχει γηπεδική εγκατάσταση. Τους δώσαμε μεταγραφή στον Παπάγο για να μπορέσουν να έχουν ένα γήπεδο και αυτή τη στιγμή είναι στην Τουρκία και αθλούνται εκεί λόγω έλλειψης γηπέδων. Να το κατανοήσουμε αυτό.

Η Σαπφώ η Σακελλαρίδη αυτή τη στιγμή είναι 17 χρονών και είναι νούμερο 600 στις γυναίκες στον κόσμο. Προαλείφεται να είναι μια διάδοχος της Σάκκαρη και θα είναι κρίμα να λέμε κάποτε ότι όταν χρειαζόταν αυτή την υποστήριξή μας εμείς δεν ήμασταν δίπλα της. Αυτό το λέω γιατί θα πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα βήματά μας.

Θα ήθελα να υπάρξει και μια συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΠ. Είμαστε έτοιμοι εμείς να την προσφέρουμε, γιατί διαθέτουμε αντιλαμβάνεστε μια τεράστια τεχνογνωσία που θα μπορούσε να είναι προς όφελος όλων των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και του ΠΑΟΔΑΠ. Να είναι και οικονομικά προσοδοφόρα προς τον ΠΑΟΔΑΠ, αλλά κυρίως αθλητικά.

Ελπίζουμε να πάμε καλύτερα, δυνατότερα και ψηλότερα.