Κοινή πρόταση τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων για τον “Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έχει θεσπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων του θεσμού είναι ο έλεγχος των καταγγελιών πολιτών και επαγγελματιών για περιπτώσεις κακοδιοίκησης εκ μέρους των δημοτικών αρχών.

Ετσι είναι σαφες ότι,τον συγκεκριμένο θεσμό τον έχουν άμεση ανάγκη τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες της πόλης μας.Η πρόσφατη ανακοίνωση της προκήρυξης της θέσης δειχνει κατα την γνώμη μας όψιμο ενδιαφέρον απο τον κ.Ζορμπα.

Θεωρούμε ότι θα επιχειρήσει, μέσω της συνήθους τακτικής του,των εντάσεων,να οδηγήσει την όλη διαδικασία σε ακόμη ένα «ναυάγιο».

Αν το επιθυμούσε πραγματικά θα είχε συγκαλέσει μια σύσκεψη των παρατάξεων για εξεύρεση λύσης,δεδομένου ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία.

Οι τέσσερις παραταξεις που υπογράφουμε ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,θεωρωντας ότι εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσει η Αγία Παρασκευή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, συναντηθήκαμε,δια των επικεφαλής μας,προκειμένου να συζητήσουμε ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον  θεσμό, ώστε να αποτελέσει κοινή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφήνοντας κατα μέρος τις,όποιες,διαφοροποιήσεις έχουμε και δίνοντας προτεραιότητα στο καλό της πόλης και των συνδημοτών μας, καταλήξαμε στο πρόσωπο του κ.Γεράσιμου Χάρχαρου.

Ενός συνδημότη με μεγάλη εμπειρία, που υπηρέτησε με μαχητικότητα για πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση και τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης, πληροί τα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και,σίγουρα, θα ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο στη λειτουργία της δημοτικής διοίκησης.Με αυτή την κοινή πρόταση,εάν το αποδεχθεί ο προτεινομενος,θα πάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Αγία Παρασκευή θα αποκτήσει ένα χρήσιμο για την καθημερινότητα των πολιτών θεσμό.

 Οι επικεφαλής των παρατάξεων

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Γιάννης Σταθόπουλος,

ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Γιώργος Οικονόμου,

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Γιάννης Μυλωνάκης

ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης