Για τα Πεπραγμένα 2021 της δημοτικής Αρχής τοποθετήθηκε ο επικεφαλής των “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ”, Γιάννης Μυλωνάκης (VD)

«Φαντάζομαι κ. Δήμαρχε δεν θα περιμένετε να σας δώσουμε συγχαρητήρια, αυτό το είπαν οι αντιδήμαρχοι στους εαυτούς τους», είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε, ενεργοί πολίτες», κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση για τον απολογισμό Πεπραγμένων 2021 (30/3/2022).

Αναφέρθηκε στην δήλωση του κ. Ζορμπά πως δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία αυτή (σ.σ. ειδική δημόσια συνεδρίαση), λέγοντας, ότι καταλαβαίνουμε ότι δεν πιστεύει σε καμία διαδικασία λογοδοσίας έργου στους δημότες.

Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε ότι γνώριζε πολύ καλά όταν έθεσε υποψηφιότητα ποια ήταν η κατάσταση του Δήμου σε θέμα προσωπικού και υπηρεσιών. Αξιοσημείωτο είναι πως επί δημαρχίας του αδειάζει ο δήμος από προσωπικό.

Στα επιμέρους:

Οι αντιδήμαρχοι μίλησαν για πράγματα εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα και κάποια που βρίσκονται σε αναμονή έγκρισης. Για παράδειγμα από τις 10 προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πιθανά να εγκριθούν 2-3. Στον ψηφιακό μετασχηματισμό, κατά την άποψη του κ. Μυλωνάκη, ζούμε σε έναν ψηφιακό Μεσαίωνα.

Στο θέμα των εργαζομένων: σε καθεστώς ανασφάλειας είναι οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών και οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα εργάζονται κάτω από παντελώς άθλιες συνθήκες.

Στην ομιλία του έκανε αναφορά στο μοναδικό ΚΕΠ του Δήμου. Αναφορά στη βίλα Ιόλα και την έλλειψη σχεδίου αξιοποίησης, λέγοντας στον κ. Ζορμπά ότι κάνει το ίδιο λάθος στο κολυμβητήριο. Αναφορά στα θέματα καθημερινότητας όπως ανύπαρκτη δημοτική συγκοινωνία και δημοτική αστυνομία, τα απαξιωμένα δημοτικά ιατρεία, την κάρτα κατοίκου, τα προβλήματα των επαγγελματιών της πόλης.

Μίλησε για ολοκληρωτική απουσία του Δήμου και στις δύο περιπτώσεις των χιονιάδων και τα προβλήματα που ακολούθησαν. Μαύρο σημείο για τον κ. Μυλωνάκη αποτελεί η περίοδος του Covid-19 και όσα έγιναν ή δεν έγιναν στην πόλη.

«Δεν είναι θέμα ικανότητας», είπε ο κ. Μυλωνάκης, «είναι θέμα αδιαφορίας και αλαζονείας».

Στο τέλος αναφέρθηκε στην πρόθεση του Δημάρχου να αποπερατώσει το κολυμβητήριο και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το θέμα.

Παρακολουθήστε αναλυτικά όσα σημαντικά είπε ο κ. Μυλωνάκης για τη δημοτική Αρχή, για τη θέση της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε» και για το τι θα γίνει στην Αγία Παρασκευή το 2023 στο βίντεο που ακολουθεί.