Λαϊκή Συσπείρωση – Όχι στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην Τρωάδος

Με μία εισήγηση λιτή και της τελευταίας στιγμής, η διοίκηση των Παιδικών Σταθμών πρότεινε στησυνεδρίαση του νομικού προσώπου τη λύση της μίσθωσης του Ζ’ παιδικού σταθμού στην Τρωάδος. Επί της ουσίας προχωρούν στο κλείσιμο ενός παιδικού σταθμού με χωρητικότητα 72 νηπίων, χωρίς να προβλέψουν κανένα μέτρο για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται,  αφήνοντας ξεκρέμαστους και τους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους. Με παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης η συζήτηση αναβλήθηκε.

Η απαράδεκτη αυτή θέση της δημοτικής αρχής, έρχεται να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες των οικογενειών απαιτούν όχι μόνο να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, αλλά να δημιουργηθούν και νέοι.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα παιδιά μένουν εκτός των ολοένα και υποβαθμισμένων δομών του δήμου, ως αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων την οποία προωθεί και η σημερινή διοίκηση του δήμου. Βάζουν μπροστά τη λογική του κέρδους – οφέλους σε βάρος των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγηση που κατατέθηκε από τη διοίκηση λένε πως «είναι προς όφελος και προς το συμφέρον των ΠΑΙΣΔΑΠ…!!!!» τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το κλείσιμο του παιδικού σταθμού, χωρίς όμως να υπολογίζουν το συμφέρον των γονιών και των παιδιών.

Αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης και του ζεστού χρήματος σε μεγάλες επιχειρήσεις είναι που στηρίζει η δημοτική αρχή, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις στο δήμο μας, παρά την υποκριτική τους στάση και τα κροκοδείλια δάκρυα. Η πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ, τη στήριξαν και τη στηρίζουν με σθένος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να τη στηρίζουν.Δεν κάνουν λόγο για τις ευθύνες του κράτους, να χρηματοδοτεί ώστε να διασφαλίζεται η σωστή, με επιστημονικούς όρους, λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας δεν μπαίνουν στο ζύγι του κέρδους.Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την προσχολική αγωγή και την παιδεία γενικότερα δεν μπορούμε να την μετράμε με οικονομικούς δείκτες και κέρδη. Την ανάγκη αυτή την έχουμε πληρώσει οι εργαζόμενοι πολλαπλά και οφείλει το κράτος και ο δήμος να την καλύπτουν.Η δημοτική αρχή και όποιος άλλος στηρίξει το κλείσιμο του παιδικού σταθμού θα βρουν απέναντί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός στην Τρωάδος.
  • Να μην χάσει κανένας εργαζόμενος από τους παιδικούς σταθμούς τη δουλειά του.
  • Άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερση νέων παιδικών σταθμών. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση και νέων χώρων.
  • Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των παιδικών σταθμών του δήμου. Να εξασφαλιστεί η υποδοχή όλων των παιδιών που αιτούνται φιλοξενίαχωρίς κληρώσεις και αποκλεισμούς.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων