Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του συλλόγου Τσακού με τον Δήμαρχο, τέθηκαν θέματα-προβλήματα της περιοχής

 Την Δευτέρα  23/5/2022 συναντήθηκε το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Δήμαρχο της πόλης μας Β. Ζορμπά. Παρόντες ήταν ο Αντ/χος Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Σάρκουλας και ο Υπεύθυνος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Λαζουράς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για χρονίζοντα προβλήματα και διεκδικήσεις της γειτονιάς μας,  καθώς επίσης και για  να πληροφορηθεί για τις ενέργειες του Δήμου μέχρι σήμερα, καθώς η πλειοψηφία των θεμάτων είχε τεθεί κατ’επανάληψη και από τα προηγούμενα Δ.Σ. του συλλόγου μας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς και οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι οι εξής:

  1. Ο. Τ. 119 πρώην Εκπαιδευτήρια Μάκρη :
    Στις 6 Ιουνίου που εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣΤΕ της ιδιοκτήτριας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου.  Ο δήμος θα παραστεί με τον δικηγόρο του.
    Δεσμεύτηκε δε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του δανείου από την Eurobank για την αγορά του οικοπέδου ,παρόλο που έξι μήνες τώρα εκκρεμεί από την τράπεζα η αναμόρφωση των όρων δανειοδότησης.
  2. Ο. Τ. 118 :
    Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι σήμερα για την ολοκλήρωση της χρονίζουσας απαλλοτρίωσης  και δεσμεύτηκε σε νέα πρόταση του συλλόγου μας την οποία θα εξετάσει ο κ. Σάρκουλας με την κ. Παλαμάρη και θα μας απαντήσει σύντομα
  3.  Πρωτοβάθμια Περίθαλψη :
    Ο σύλλογός μας προ μηνών είχε προκαλέσει τηλε- διάσκεψη για το θέμα αυτό, τονίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις τόσο στο κέντρο υγείας όσο και στην ανυπαρξία δημοτικών ιατρείων. Επαναφέροντας σήμερα το θέμα, ο δήμαρχός μας δήλωσε ότι  είναι απόλυτη ευθύνη του Κράτους, παραδέχτηκε τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στο κέντρο υγείας της περιοχής μας όμως δεν δεσμεύτηκε για ενέργειες του δήμου ώστε να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις. Για τα δημοτικά ιατρεία δεν υπάρχει καμία εξέλιξη παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις του για νέο χώρο, τον οποίο είχε βρει ο Σύλλογός μας , επίσης  και για δημόσια πρόσκληση  εθελοντών Γιατρών. Αντιθέτως προχωρά στη στελέχωση των ΚΕΠ Υγείας τα οποία μας βρίσκουν αντίθετους γιατί προωθούν τους ασθενείς στους ιδιώτες γιατρούς και στις ιδιωτικές δομές υγείας.
  4.  Για το Ακίνητο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που υπάρχει στην περιοχή μας και είναι εγκαταλελειμμένο, δεσμεύτηκε σε πρόταση του συλλόγου μας για αξιοποίηση του από τον Δήμο. Περιμένουμε άμεσα ενέργειές του.
  5.  Κολυμβητήριο :
    Μας ενημέρωσε ότι προχωρά η διαδικασία μελέτης και χρηματοδότηση του έργου.
  6.  Λόφος Τσακού :
    Τονίσαμε στον Δήμαρχο την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο λόφο Τσακού . Τα χόρτα που δεν έχουν αποψιλωθεί, υπάρχουν ξεραμένα δέντρα , κάμπιες πάνω στα Πεύκα, μέτρα πυροπροστασίας δεν υπάρχουν. Για την αποψίλωση μας ενημέρωσε ότι είναι υπεύθυνος ο ΣΠΑΥ και σύντομα θα γίνει η αποψίλωση από αυτούς. Για το θέμα των δέντρων ότι είναι υπεύθυνο το δασαρχείο και για τα υπόλοιπα θα τα κοιτάξει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Παράλληλα θα προσληφθεί άμεσα προσωπικό για την στελέχωση του Τμήματος Πυρασφάλειας  με συμβάσεις για τους θερινούς μήνες. Του επισημάναμε ότι το φορτηγάκι της πυρόσβεσης είναι απαραίτητο να σταθμεύει μονίμως στο χώρο του Λόφου ώστε να είναι άμεση η επέμβαση του κατά τους επόμενους μήνες, σε περίπτωση πυρκαγιάς, μιας και η δεξαμενή που υπάρχει είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχουν ούτε λάστιχα για να μπορέσουν οι φύλακες να δράσουν άμεσα αν χρειαστεί. Η απαξίωση της δασικής υπηρεσίας και η ανύπαρκτη μέριμνα για την φύλαξη δασικών περιοχών από το κεντρικό κράτος και τους αρμόδιους  φορείς, μας δημιουργεί έντονη ανησυχία για τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά τις καταστροφές που ζήσαμε το περσινό καλοκαίρι. Δυστυχώς τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα και η ανυπαρξία μέριμνας θέτει σε κίνδυνο τον λόφο μας καθώς και τον Υμηττό.
  7. Πεζοδρόμια :
    Επισημάναμε την ανάγκη αποκατάστασης των κατεστραμμένων πεζοδρομίων ειδικά στην Ελευθερίου Βενιζέλου και δεσμεύτηκε για την επισκευή τους. Επίσης ζητήσαμε την αναμόρφωση του μικρού Πάρκου στη γωνία Βενιζέλου και Ναπολέων Ζέρβα και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της κατασκευής του και την απομάκρυνση όλων των κάδων και αντικατάστασή τους με έναν βυθιζόμενο κάδο.
  8.  Για το ΚΑΠΗ :
    Μας είπε ότι προχωράει η επισκευή και αναβάθμιση τους, η οποία θα ξεκινήσει από το μήνα Σεπτέμβριο ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.

         Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι χρονίζοντα και δυστυχώς  κανένας Δήμαρχος μέχρι τώρα δεν έχει σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον για να μπορέσουν να λυθούν. Τα βήματα που γίνονται είναι μικρά και χρονοβόρα με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η υποχρηματοδότηση των Δήμων από την κεντρική εξουσία (60% η παράνομη παρακράτηση) και η υποστελέχωση τους συνεχίζει να υποβαθμίζει την καθημερινότητα μας. Η ανάγκη για ελεύθερους χώρους για τους κατοίκους, η ανέγερση σχολείων, παιδικών σταθμών, η υγεία,  η πρόληψη, φύλαξη και προστασία των δασικών περιοχών μπαίνει στη ζυγαριά κόστος-κέρδος, με μοναδικούς χαμένους εμάς και τα παιδιά μας. Η μέχρι σήμερα διαχείριση των προβλημάτων και όχι η διεκδίκηση ριζικών λύσεων έχει φέρει τα αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που χρειάζεται η περιοχή και θα αγωνιζόμαστε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της γειτονιάς μας. Η αλληλεγγύη αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με τα προβλήματα που μας έχουν περικυκλώσει πανδημία, πόλεμος, ακρίβεια, θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά μας. Μόνο όλοι μαζί θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε αυτά που αξίζουν στα παιδιά, στα εγγόνια μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

                  =Ο=                                                                                       =Ο=

           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                       Δ.ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων