Ισχυρός σεισμός κοντά στην Δεσφίνα, αισθητός και στην Αγία Παρασκευή

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (9/10) κοντά στην Δεσφίνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 1:02 της Κυριακής με το μέγεθός του ήταν 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 12χλμ νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, της Πελοποννήσου αλλά και στην Αττική αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Σε tweet που έκανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό αναφέρει πώς η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

newsbomb.gr

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.