Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρελαύνοντας τίμησε τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με καμάρι και περηφάνια παρήλασε σήμερα η μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τιμώντας την επέτειο του «ΟΧΙ» με λεβεντιά και σταθερό βήμα, κρατώντας την γαλανόλευκη ξαναζωντάνεψαν το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας. Απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες που αντιστάθηκαν στον κατακτητή, στους αδάμαστους πατριώτες που βροντοφώναξαν «ΑΕΡΑ» στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ξεκίνησε με την Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την εκπαιδευτικό του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής κα Χριστοπούλου Παναγιώτα και το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης είχε η κα Σκριβάνου Ιωάννα Διευθύντρια του ίδιου σχολείου.

Τα δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα μέλη των Συστημάτων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών της Αγίας Παρασκευής παρήλασαν στο κέντρο της πόλης με σύμμαχο τον καλό καιρό και πλήθος γονέων, φίλων και λοιπών δημοτών να καταχειροκροτούν.