Ο Κώστας Τσιαμπάς, το Δημαρχείο και η ανανέωση οράματος για την πόλη

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στις 27 Αυγούστου 2022 ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς (Όραμα για την Αγία Παρασκευή) ήταν ο πρώτος που δημόσια έκανε λόγο για τα 1.413.385,68 ευρώ για επί πλέον  χρηματοδότηση του νέου Δημαρχείου. Από τότε αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι και να καταλήγει  στο αίτημα του αναδόχου για λύση της σύμβασης.

Είναι ο πρώτος που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το έργο και υποστήριξε τότε, ότι «την αρχική σύμβαση στην οποία στηρίζεται η συμπληρωματική, την οποία είχε υπογράψει χωρίς διερεύνηση, ανάλυση και περίσκεψη, ο κύριος Σταθόπουλος το 2017, δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί ο κος Ζορμπάς». Καλούσε δε όλοι μαζί να συνεργαστούν και να διαμορφώσουν μια καλύτερη επιλογή για την πόλη.

Στις αρχές του Νοέμβρη επανέρχεται με το θέμα αυτό ζητώντας να προταθεί το συμφέρον του δήμου και να υπάρξει συνεργασία και αγώνας από κοινού δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Για δεύτερη φορά μιλά για συναίνεση και κοινή στρατηγική προς όφελος του δήμου «χωρίς μικροπολιτικά και προεκλογικά παιχνίδια, που δεν καταλήγουν πουθενά». Όπως ορθά τονίζει οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια έρχονται και παρέχονται, τα προβλήματα παραμένουν.

Ο κ. Τσιαμπάς ασχολείται με τα δημοτικά θέματα από το 2010 που εξελέγη πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (2010-2014). Ιδίως η θητεία ως Αντιδήμαρχος στο συγκεκριμένο τομέα του προσδίδει γνώσεις τέτοιες ώστε να έχει πλήρη γνώση για τη διαδικασία υλοποίησης μικρότερων ή μεγαλύτερων έργων. Η πραγματικότητα είναι, όπως έχει αναφέρει παλαιότερα, ότι κάποια από αυτά δεν μπορούν να κατασκευαστούν. Θα πρέπει να παρθεί η απόφαση και να δαπανηθεί η ενέργειά στο να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

Είχαμε συνηθίσει τον Κώστα Τσιαμπά ως έναν δραστήριο αντιδήμαρχο να βρίσκεται διαρκώς εκεί στον τόπο των έργων, νύχτα και μέρα, ελέγχοντας και παρακολουθώντας την πορεία υλοποίησής τους. Ήταν περισσότερο «εργάτης», παρά άνθρωπος της καρέκλας. Τώρα με την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία της Αγίας Παρασκευής παρακολουθούμε έναν άνθρωπο συναινετικό, με ομαδικό πνεύμα, που αποφεύγει τα άκρα. Ως επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» ασχολείται με μια γκάμα θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν την πόλη, όπως τα σχολεία, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, κ.α..

Ορισμένες από τις θέσεις του κ. Τσιαμπά:

– Η Καθαριότητα δεν είναι μόνο… μισή αρχοντιά. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο για τους δημότες μιας πόλης. Όραμά του, μια πόλη καθαρή, περισσότερο ανθρώπινη και φιλική στους κατοίκους της.

– Ο προγραμματισμός λειτουργίας του Φωτισμού στις σωστές ώρες, είναι επιβεβλημένος ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

– Η οργάνωση, επάνδρωση, εκπαίδευση και ο εξοπλισμός της Πολιτικής Προστασίας, σε Εθνικό επίπεδο, είναι κλιμακούμενη σε τρία επίπεδα (Κυβέρνηση, Περιφέρειες, Δήμοι ) και έχει ως αποστολή την προστασία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των ιδιοκτησιών έναντι των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Είναι επιτακτική ανάγκη η εκπαίδευση του εποχιακού προσωπικού και εθελοντών του Δήμου, ώστε να συμβάλουν τα μέγιστα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

– Μέχρι το 2023 στον παιδικό σταθμό της Βορρά πρέπει να γίνει  έλεγχος στατικότητας ΚΑΝ.ΕΠΕ (κανονισμός επεμβάσεων), κυρίως για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και δευτερευόντως για  να χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός.

Έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του 2023 και παρουσίασε τα πρώτα στελέχη που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Η απόφαση να είναι υποψήφιος δήμαρχος είναι μια «απόφαση συνείδησης» και καλεί σε ένωση δυνάμεων για κοινούς αγώνες και κοινές αγωνίες για την πρόοδο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαμπά η πόλη χρειάζεται να γυρίσει σελίδα σε μια δημαρχιακή θητεία χαμένων ευκαιριών. Χρειάζεται ένα διαφορετικό «Όραμα» που θα επιτευχθεί με οργάνωση, προγραμματισμό, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Χρειάζεται αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Τσιαμπάς υποστηρίζει ότι η πόλη πρέπει να οδηγηθεί:

Σε ανανέωση προσώπων, αναλογιζόμενοι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στην πολιτική της πόλης, δεν την έχουν αλλάξει, δεν την έχουν βελτιώσει και αρκούνται στη συντηρητική διαχείριση της καθημερινότητας. 

Σε ανανέωση πολιτικής λογικής, απεγκλωβίζοντας την πόλη από τα χρόνια προβλήματα, με ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό που θα οδηγεί στην υλοποίηση έργων και όχι στην αναπαραγωγή αδιεξόδων.

Σε ανανέωση οράματος για την πόλη, η οποία δείχνει σήμερα να μην έχει κανένα σαφή προσανατολισμό, τη στιγμή που οι όμοροι σε αυτή Δήμοι, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

(σ.σ. αναλυτικά τις θέσεις του κ. Τσιαμπά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ)

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.