Απίστευτος ο Στέφανος Σακελλαρίδης, οδήγησε την Ελλάδα στη 2η νίκη της στο United Cup (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στο ντεμπούτο του στο ATP Tour, o 18χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης υπέταξε το Νο.129 της παγκόσμιας κατάταξης, Zizou Bergs, για να οδηγήσει την Ελλάδα στη 2η νίκη της στο United Cup!

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης είναι αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής και συμμετέχει μαζί με την αδελφή του Σαπφώ (επίσης αθλήτρια του ΟΑΑΠ) στην Team Greece που αγωνίζεται στο Περθ της Αυστραλίας.

Πρωταγωνιστής σε μια απίστευτη ιστορία, ο οποίος μπήκε σήμερα να παίξει στη θέση του τραυματισμένου Μιχάλη Περβολαράκη και κέρδισε τον Bergs, με 5-7, 6-1, 6-3.

Ο Σακελλαρίδης έπαιξε από το πρώτο λεπτό πολύ καλά, δείχνοντας πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Bergs, έναν παίκτη που έπαιξε στο κορυφαίο επίπεδο των juniors ενώ στην επαγγελματική του καριέρα κατέκτησε 4 τίτλους σε Challengers. «… ήθελα απλά να παίξω και να το διασκεδάσω. Προφανώς το διασκέδασα στο μέγιστο δυνατό και η νίκη ήταν ένα μπόνους που δεν φανταζόμουν“, είπε στον Μαρκ Φιλιππούση μετά τη νίκη του.

Με αυτή τη νίκη του ο Σακελλαρίδης πρόσθεσε 28 πόντους στην κατάταξη. Έτσι από το Νο 803 στην παγκόσμια κατάταξη αναμένεται να βρεθεί στο Νο 589, κερδίζοντας 214 θέσεις ξεκινώντας ουσιαστικά το ταξίδι του στο κορυφαίο επίπεδο του επαγγελματικού τένις.

Ο Στέφανος διαρκώς δικαιώνει την στήριξη και την αναγνώριση που δέχεται από το aparaskeviimages.gr. Ο διεθνής τύπος σήμερα ασχολείται μαζί του. Εκείνος συνεχίζει να βγάζει ασπροπρόσωπη την Αγία Παρασκευή και μαζί με την δική του ανοδική πορεία να «τραβάει» ψηλά και την αντισφαίριση σε τοπικό επίπεδο. Αποτελεί ήδη ένα λαμπρό παράδειγμα για τη νεολαία της πόλης και υποπτευόμαστε ότι σύντομα θα δούμε πλήθος νέων να θέλουν να τον ακολουθήσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν αθλητικές υποδομές για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

Πέραν αυτού θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους δημοτικούς παράγοντες το ερώτημα: όταν επιστρέψει ο Στέφανος θα έχει γήπεδα να προπονηθεί; Τα έχουμε ξαναγράψει και ας μην επαναλαμβανόμαστε. Υπάρχει άμεση ανάγκη γηπέδων. Δεν χρειάζεται κόπος, αλλά πολιτική βούληση. Ο χώρος υπάρχει, το κόστος είναι σχετικά μικρό, όλα τα υπόλοιπα είναι απλές δικαιολογίες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.