Με την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τα βάλει!

Όταν η ανιδιοτέλεια, το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον παραγόντων που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στον αθλητισμό της Αγίας Παρασκευής (και μάλιστα με διεθνείς επιτυχίες) και η ικανότητα κάποιων δημοτικών αρχών στηρίζονται στη λογική και στο εφικτό, τότε μεγεθύνονται οι δυνατότητες του Δήμου Αγίας Παρασκευής να στηρίξει αναπτυξιακά αθλητικά σχέδια.

Η λογική και η πραγματικότητα κραυγάζει ότι το ποδόσφαιρο (Σάντα γερά) και το μπάσκετ της πόλης μας έχουν έδρα και προπονητήριο. Και έτσι πρέπει. Υπάρχουν όμως και κάποια αθλήματα που δεν έχουν έδρα, ούτε καν γήπεδα προπόνησης (που να πάρει η ευχή, μαζί και το «κέρατο το τράγιο»). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ας μην γίνουμε οπαδοί της άποψης που λέει «όταν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα».

Επομένως, και υπό αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις,  μπορεί ο Δήμος μας να στηρίξει προσπάθειες που αναβαθμίζουν αθλητικά την πόλη μας. Άλλωστε ο μαζικός αθλητισμός μπορεί να αναπτυχθεί όταν υπάρχουν υγιή πρότυπα και ισχυρό «fair play» ( βλέπε Γκάλης,  Τσιτσιπάς). Μαζικός αθλητισμός και πρωταθλητισμός μπορούν να προχωρήσουν μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Ας μην κωλυσιεργούμε και ας μην προβάλλουμε «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Άλλωστε «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Ας δώσουμε την ευκαιρία σε δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας να πάνε την πόλη μας – όχι πολύ – έστω, ένα βήμα μπροστά. Κι ας ακολουθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που αγαπάμε τον αθλητισμό και τον Δήμο μας, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Γιώργος Απειρανθίτης, ΠΟΙΗΤΗΣ