Καθησυχαστικός για το Δημαρχείο, καταγγελτικός για παράνομη πινακίδα ο Γιώργος Οικονόμου στη συνέντευξη Τύπου (VD)

Photo//aparaskevi-images.gr

Συνέντευξη Τύπου με σημαντική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο του νέου Δημαρχείου, αλλά και σοβαρές αποκαλύψεις για “παράνομη” διαφημιστική πινακίδα παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”, κ. Γιώργος Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από εκπρόσωπο του aparaskevi-images.gr και εκπροσώπους άλλων ΜΜΕ. Αναφέρθηκε δε και σε άλλα επίκαιρα θέματα όπως η επέκταση του αμαξοστασίου, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, κλπ.

Όσον αφορά το θέμα του Δημαρχείου ο κ. Οικονόμου υπήρξε καθησυχαστικός και αναφέρθηκε στις επιλογές που υπάρχουν για το ξεμπλοκάρισμα του έργου σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση λύσης της σύμβασης, επισήμανε όμως ότι τότε θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μια σημαντική επισήμανση του κ. Οικονόμου είναι ότι δεν υπάρχει πλέον σύμπραξη του μελετητή που απαιτεί ο νόμος διότι πέρασε η προβλεπόμενη 6ετία, οπότε δεν υπάρχει υποχρέωση του μελετητή για συμβουλές, ούτε μπορούν να αποδοθούν ευθύνες. Μίλησε για αλληλογραφία “κρυμμένη στα συρτάρια του Δήμου” η οποία αφορά επικοινωνία της Περιφέρειας με τον εργολάβο του έργου και είναι γνώστης και ο Δήμος. Θα πρέπει είπε να ενεργοποιηθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης του έργου, η οποία έχει αδρανήσει. Διαβεβαίωσε ότι η “Νέα Αρχή” θα παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις και ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σε αποκαλύψεις προέβη στη συνέχεια για παράνομη διαφημιστική πινακίδα μεγάλων διαστάσεων που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Όπως ενημέρωσε για την εν λόγω κατασκευή δεν έχει δοθεί καμία άδεια από την Τεχνική Υπηρεσία (σχετικό έγγραφο ακολουθεί), ούτε έχουν βεβαιωθεί έσοδα από την Οικονομική Υπηρεσία (έτερο έγγραφο ακολουθεί). Όπως επίσης αναφέρει ούτε ο πρώην, ούτε ο νυν δήμαρχος γνωρίζουν κάτι σχετικά με την τοποθέτησή της κατά τα λεγόμενά τους. Παρόλα αυτά η πινακίδα με τη μορφή στεγάστρου για στάση ΜΜΜ υπάρχει και ηλεκτροδοτείται δωρεάν από παροχή του δήμου!

Παρακολουθείστε στο βίντεο του aparaskevi-images.gr που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.