Η υγειονομική θωράκιση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027

Γ. Πατούλης: «Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας συμβάλουμε στην ενίσχυση των υγειονομικών δομών της Αττικής».

Κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο υλοποιήθηκαν 44 έργα με προϋπολογισμό περίπου 180 εκ. ευρώ.

Η καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής και η ενίσχυση της πρόληψης υγείας με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, μέσα από το σχεδιασμό του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με Αν. Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα βήματα υλοποίησης της μελέτης για την δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Υγείας στην Αν. Αττική και την κάλυψη των αναγκών σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο προϊστάμενος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας Α. Αχείμαστος και επιστημονικοί συνεργάτες του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο της συζήτησης  ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν επιτευχθεί κατά την παρούσα αυτοδιοικητική  περίοδο στο πλαίσιο της οποίας, με βάση τις κατευθύνσεις του, οι αρμόδιοι συνεργάτες του στην Περιφέρεια Αττικής συνέβαλλαν στην ενίσχυση των πολιτικών πρόληψης και την ανάπτυξη προτεραιοτήτων για την κάλυψη των αναγκών στις δομές υγείας της Αττικής.

Μάλιστα και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία που είχαν και στο βασικό στόχο  να δρομολογηθούν, με γρήγορες διαδικασίες, στοχευμένες δράσεις της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι μέσω ΠΕΠ 2014-2020 και με προϋπολογισμό περίπου 180 εκ. ευρώ υλοποιήθηκαν 44 έργα που αφορούν υποδομές υγείας και κοινωνικές δράσεις. Ειδικότερα μέσω ΠΕΠ Αττικής (ΕΤΠΑ – Υποδομές) 2014-2020 ολοκληρώνονται 22 έργα συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκ. € ενώ στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΚΤ – Κοινωνικά) 2014-2020 ολοκληρώνονται 21 έργα συνολικού προϋπολογισμού 146 εκ. €.

Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη μέχρι τώρα συνεργασία. «Περιφέρεια και Υπουργείο Υγείας κατά τη περίοδο της θητείας του κ. Πατούλη στη θέση του Περιφερειάρχη  συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά και αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα και αυτό γίνεται κάθε μέρα αντιληπτό και από τους ίδιους τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης ανέλυσε στην κ. Γκάγκα το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας με εξοπλισμό, νέα κτίρια, κλινικές και τμήματα, τη δημιουργία νέων κέντρων Υγείας, αστικού τύπου στα πρότυπα του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, την ενίσχυση των δομών πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ηλικιωμένους ή και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια μέσω του στόχου πολιτικής 4 του νέου ΕΣΠΑ, θα συνδράμει στο πλαίσιο και στο βαθμό που της αναλογεί στη χρηματοδότηση των σχετικών έργων καθώς και στην υλοποίησή τους όπου αυτό συμφωνηθεί με το Υπουργείο Υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, στην ανάγκη δημιουργίας πρότυπου Κέντρου Υγείας στην Αν. Αττική, ένα πάγιο αίτημα πολιτών και των τοπικών αρχών της περιοχής όπως τόνισε, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου έχει τη βούληση να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και να βοηθήσει στην ωρίμανσή του με την υλοποίηση μελετών και την χρηματοδότησή τους.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.