Αέρας ανανέωσης και ενθουσιασμού σε μια εκδήλωση ασφυκτικά γεμάτη (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Για πρώτη φορά μια δημοτική – άτυπα προεκλογική συγκέντρωση – εκδήλωση τράβηξε τόσο έντονα τα βλέμματα. Χωρίς να υπερβάλουμε, ένας άψογα διαμορφωμένος χώρος κατακλύστηκε ασφυκτικά από πολίτες. Ο ίδιος ο κόσμος υπήρξε συγκλονιστικός και ανταπέδωσε τον ενθουσιασμό που εκλάμβανε από τους διοργανωτές.

Υπήρχαν σύγχρονα ηχητικά συστήματα, κεντρική γιγαντοοθόνη, που μετέδιδε highlights προηγούμενων εκδηλώσεων και στην διάρκεια της εκδήλωσης εικόνα ανάλογα με τον ομιλητή. Υπήρχαν οθόνες τηλεόρασης στα απομακρυσμένα σημεία για να παρακολουθούν όλοι τις ομιλίες. Υπήρχε ενθουσιασμός και πάθος.

Για να μην σας κρατάμε άλλο σε αγωνία μιλάμε για την εκδήλωση που διοργάνωσε ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιώργος Οικονόμου, μια ανοιχτή συζήτηση για την οικονομία και την ανάπτυξη και τίτλο “Στο δρόμο για τις εκλογές“, στο χώρο του Tennis Club στη Γαρυττού. Καλεσμένοι ομιλητές δύο σημαντικά στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης. Παρών και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, που έδωσε απαντήσεις σε πολλά θέματα της πόλης.

Δεν θα κάνουμε παρουσίαση των λοιπών παραβρισκόμενων – μπορείτε να τους διαβάσετε στο δελτίο τύπου της παράταξης – αλλά θα μπούμε στην ουσία.

Και θα ξεκινήσω από την εκτίμηση του υπουργού κ. Γεωργιάδη ότι «Αυτή πράγματι είναι συγκέντρωση Νίκης!!!». Και πως πράγματι είναι πολύ σημαντικό για μια πόλη να έχει άξιο δήμαρχο. Θα έρθω στη συνέχεια στα λόγια του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη ότι ο Γιώργος Οικονόμου προσέρχεται με δυναμική στις εκλογές για να συμβάλει στη δυνατότητα ανάπτυξης της Αγίας Παρασκευής. Ενεργεί με έναν άοκνο τρόπο συμμετοχής στην πόλη που αγαπά και η πόλη θα τον επιβραβεύσει για τον αγώνα που κάνει. Και μην ξεχνάμε ότι πέραν της πόλης ο κ. Οικονόμου έχει προσφέρει πολλά και στην πατρίδα ως αξιωματικός, όπως τόνισε ο Αναπληρωτής υφυπουργός κ. Παπαθανάσης ευχαριστώντας τον. Γιατί να μην προσφέρει και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ειδικότερα;

Σημαντικά πρόσωπα που επηρεάζουν την τοπική κοινωνία πήραν θέση υπέρ του. Μεταφράζοντας αυτά που ακούστηκαν από τους ομιλητές, την ουσία, δηλαδή την αποδοχή και την επιλογή του ως την καλύτερη λύση για την πόλη από αυτούς που επηρεάζουν τον χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην πόλη, ο Γιώργος Οικονόμου κερδίζει την μάχη των εντυπώσεων.

Όταν άλλοι υποψήφιοι με δυσκολία συγκεντρώνουν 150 άτομα για κεντρικές εκδηλώσεις, εκείνος μπορεί σε μια άριστα οργανωμένη εκδήλωση να γεμίσει ασφυκτικά ένα πολύ μεγάλο κατάστημα. Παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση και μια δυναμική παρουσία της ομάδας της «Νέας Αρχής». Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «πρόβα τζενεράλε», γιατί ο χρόνος έως την 8η Οκτωβρίου είναι αρκετός και δίνει τη δυνατότητα στον κ. Οικονόμου να μας εκπλήξει ξανά.

Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής έχει κουραστεί με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες καταστάσεις και ζητά την ανανέωση. Θέλει την πόλη σε χέρια άξια, που θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο και να την κάνουν εξωστρεφή και σύγχρονη. Κρίνοντας από τα σχόλια των παρόντων, ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» πέτυχε να αφήσει άριστες εντυπώσεις και να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση για την τελική έκβαση των δημοτικών εκλογών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Οικονόμου ανέπτυξε θέσεις και προτάσεις της παράταξης που έχουν μελετηθεί πολύ καλά, για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Παρουσίασε υλοποιήσιμες λύσεις για τα πεζοδρόμια, τις οδούς και την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, για την Πολιτική Προστασία (ας θυμηθούμε πόσο βασανίστηκε η Αγία Παρασκευή με τα χιόνια και τις κακοκαιρίες που την έπληξαν!). Προχώρησε σε προτάσεις για τα προβλήματα της ανέγερσης του νέου Δημαρχείου. Ανέπτυξε λύσεις για την σημαντική έλλειψη χώρων στάθμευσης και τη λύση που θα προσφέρει η δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας. Αναφέρθηκε στη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και στη βιώσιμη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Δεν παρέβλεψε τις αθλητικές υποδομές και την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων του Δήμου και θα μπορούσαν να λύσουν πάρα πολλά προβλήματα.

Μπορεί η μεγάλη επιτυχία της πρόσφατης αυτής συγκέντρωσης να προσδίδει στον κ. Οικονόμου δύναμη και αυτοπεποίθηση για μια μεγάλη νικηφόρα πορεία μέχρι τον Οκτώβρη, όμως του προσθέτει και ευθύνη. Ευθύνη να συνεχίσει να «τρέφει» με πράξεις την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες, ευθύνη ότι θα συνεχίσει να στέκεται άξιος της επιλογής τους. Ο ίδιος υπόσχεται ότι μαζί με τα στελέχη του θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν με προτάσεις ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα αλλάξει την εικόνα και την καθημερινότητα της πόλης.

Μαζί με στελέχη που εμπλουτίζονται με νέα άτομα πολλά υποσχόμενα, με νέες ιδέες, μιας και στην εκδήλωση παρουσίασε τρία ελπιδοφόρα πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη επτά θα παρουσιαστούν σύντομα. 

Αέρας ανανέωσης και ενθουσιασμού λοιπόν σε μια εκδήλωση ασφυκτικά γεμάτη …

Παρουσία δύο σημαντικών υπουργών της κυβέρνησης, καθώς και του νυν Περιφερειάρχη …

Παράμετροι που δίνουν το προβάδισμα στην κεντροδεξιά πτέρυγα στον Γιώργο Οικονόμου;

Μια συγκέντρωση πάντως που δεν μπορεί να παραγνωριστεί και να περάσει στα «ψιλά». Παρότι αυτό που προέχει τώρα είναι οι εθνικές εκλογές, γιατί σαφώς θα επηρεάσουν όλο το εκλογικό σκηνικό και στην Αυτοδιοίκηση, ας κρατήσουμε το όνομα του Γιώργου Οικονόμου στη σκέψη μας. Το 2019 από το πουθενά βρέθηκε με 16% επί των εκλογικών αποτελεσμάτων. Το 2023 έχει την προοπτική να τον δούμε στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών …

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.