Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΚΚΕ Αγίας Παρασκευής

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Μαϊου στις 20.00 τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου έδωσαν μαζικό παρών οι κάτοικοι, εργαζόμενοι, αυταπασχολούμενοι και νέοι της περιοχής. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας Γιάννης Παπαζαχαριάκης, μουσικός – ενορχηστρωτής, η Γεωργία Κουρή, παιδαγωγός στην ειδική αγωγή, πρόεδρος των εργαζομένων στην ειδική αγωγή, και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλίας Τσιμπουκάκης. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης αναφέρθηκε στην πορεία συμπόρευσης του με το ΚΚΕ, στη συμμετοχή του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και όπως ανέφερε “το λιγότερο κακό δεν χωράει ούτε στην τέχνη, ούτε στην πολιτική επιλογή, καθώς όσες φορές το έχουμε δοκιμάσει μας επιστρέφει με μια ακόμα χειρότερη κυβέρνηση”. Ανέφερε το παράδειγμα της Γαλλίας όπου η λογική του “λιγότερο κακού” οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους σε μαζικές κινητοποιήσεις. Μίλησε για τις “κοινές ράγες” της πολιτικής και τις συγκλίσεις της ΝΔ με το  ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών. Κάλεσε στον αγώνα ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που ευθύνονται για την ανισότητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τέλος τόνισε πως για το ΚΚΕ “οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού” ειδικά στο σημαντικό μέτωπο του πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Η Γεωργία Κουρή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβερνητική σταθερότητα για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν μετατρέπεται σε αστάθεια για τον λαό και τις ανάγκες του, κάνοντας τον συνένοχο για τις αντιλαϊκές επιλογές τους, την ίδια στιγμή που με τον μόχθο του παράγεια τα πάντα. Τόνισε πως το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η αντίσταση στην πολιτική που γεννά “πολλά Τέμπη” γύρω μας καθώς κριτήριο πάντα για το αστικό κράτος είναι το κέρδος. Ως εργαζόμενη στην ειδική αγωγή έθεσε την απαξίωση και εμπορευματοποιηση της κοινωνικής πρόνοιας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του κόστους – οφέλους. 

Ο Ηλίας Τσιμπουκάκης έθεσε την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος σε κάθε γειτονιά της Αγίας Παρασκευήςς, ώστε να μπουν εμπόδια στην υλοποίηση των αστικών σχεδιασμών που υπάρχουν στην περιοχή, όπως το παράδειγμα του Υμηττού και την μετατροπή του σε πεδίο κερδοφορίας, αλλά και το παράδειγμα του κολυμβητηρίου “που ρημάζει εδώ και δεκαετίες” γιατί δεν εξασφαλίστηκαν τα κέρδη του εργολάβου. Τέλος κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ προκειμένου να είναι ισχυρός ο λαός και οι διεκδικήσεις του την επόμενη ημέρα. 

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.