“Όραμα”: Τα έργα που πραγματοποιούνται στη πόλη μας δεν ανήκουν σε καμία παράταξη αλλά στους δημότες και μόνο σε αυτούς

Έργο ανάπλασης της οδού Ειρήνης – Προτάσεις προς τους κους Δήμαρχο ,Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και κα Δντρια Τεχνικών Υπηρεσιών

Θεωρούμε ότι το έργο είναι στην σωστή κατεύθυνση, για την αναβάθμιση της περιοχής και ταυτόχρονα τίτλος τιμής και αναγνώρισης της ικανότητας των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την σύνταξη της μελέτης.

Μια πρώτη παρατήρηση-πρόταση είναι ότι, το έργο χρειάζεται συνεχή επίβλεψη για την σωστή εκτέλεση όχι μόνο από τους επιβλέποντες μηχανικούς αλλά και από τους αιρετούς, η παρουσία των οποίων πρέπει να είναι καθημερινή ως υποβοηθητική, ώστε να λύνονται άμεσα μικροπροβλήματα με τους Δημότες .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται μετά την έκπτωση σε 1.100.000 ευρώ με ΦΠΑ από τα οποία οι 580.000 περίπου, είναι χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους (χρήματα του Δήμου).

Μελετώντας τα οικονομικά του Δήμου (Προϋπολογισμό) και σε συνδυασμό με τα εξαγγελθέντα στο τεχνικό πρόγραμμα έργα από ιδίους πόρους, προκύπτουν ερωτηματικά ως προς τις δυνατότητες υλοποίησης.

Η σωστή διαδικασία θα ήταν πριν την έναρξη των εργασιών ανάπλασης να γίνει ο αγωγός όμβριων, για να αποφευχθεί το τυχόν ράβε – ξήλωνε .

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος δεν διαθέτει την αναγκαία πίστωση για τον αγωγό, στο δε τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας που συμπεριλαμβάνεται έχει χαρακτηρισθεί ως «έργο σε μεσοπρόθεσμη ωρίμανση», δηλαδή όταν, θα, και εάν, σας προτείνουμε τα παρακάτω:

α. Η ασφαλτόστρωση επειδή δεν είναι επιλέξιμη ως δαπάνη στο πράσινο ταμείο και συνεπώς δεν επηρεάζει την διάθεση της πίστωσης των 580.000 ευρώ, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, να γίνει επίστρωση με τάπητα κυκλοφορίας 4-5 cm και να ολοκληρωθεί ως συντήρηση καθολικού, μετά την κατασκευή του δικτύου Όμβριων και την αναμενόμενη καθίζηση στις τομές.

Πρέπει ως πόλη να καθιερώσουμε κανόνες που θα εξασφαλίζουν ασφαλτοστρώσεις με όριο ζωής 10ετία και όχι 3ετίας όπως γίνεται μέχρι τώρα.

β. Επειδή υπάρχει η μελέτη των όμβριων, και γνωρίζουμε που θα κατασκευαστούν τα φρεάτια και οι μπούκες να διατεθεί η αναγκαία πίστωση άμεσα για να κατασκευαστούν παράλληλα με την ανάπλαση των πεζοδρομίων, ώστε να αποφύγουμε το ράβε ξήλωνε και ιδιαίτερα το πιθανό ξήλωμα στα κράσπεδα και τους κυβόλιθους.

Αγαπητοί κύριοι και κυρία, ελπίζουμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψιν τα παραπάνω και θα προβλεφθούν οι αναγκαίες από εσάς παρεμβάσεις ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στην ώρα του με επιτυχία και δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρούνται οι δημότες με συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις όπως αναφέρουμε αλλά ούτε και με περιττά έξοδα που μπορούν να αποφευχθούν, ακολουθώντας την σωστή στρατηγική ολοκλήρωσης.

Τέλος να επισημάνουμε ότι τα έργα που πραγματοποιούνται στη πόλη μας δεν ανήκουν σε καμία παράταξη αλλά στους δημότες και μόνο σε αυτούς. Οι παρατάξεις έχουν υποχρέωση να μελετούν, να ασκούν κριτική αλλά και να προτείνουν λύσεις και να μην περιορίζονται σε καταγγελίες και αφορισμούς μόνο .

Για την Δημοτική Παράταξη

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγία; Παρασκευής

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.