Σωτήρης Παπαμιχαήλ: Αγία Παρασκευή. Η αποχώρηση και αυτής της δημοτικής Αρχής ξεκίνησε

Η θλιβερή εμφάνιση της δημοτικής Αρχής του κ. Ζορμπά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 17ης Μαΐου, αποτελεί το προανάκρουσμα της επερχόμενης ήττας της, την 8η Οκτωβρίου.

Προβεβλημένα μέλη της, όπως η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης και Παιδείας καταψήφισαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της περιοχής Πευκακίων, τις οποίες εισηγήθηκε  ο ίδιος ο δήμαρχος.

Μία δημοτική Αρχή, η οποία εισηγείται προς ψήφιση τον Μάιο 2023 κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Ιούλιο 2022, με βάση κυκλοφοριακή μελέτη που παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2021, βάσει στοιχείων περιόδου προ του Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή στοιχείων κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας, είναι προφανές ότι δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Οι διαφωνίες μεταξύ των κατοίκων, η μη ένταξη της μελέτης στο ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ), το οποίο ακόμη εκκρεμεί, και η απουσία του μελετητή για να παράσχει εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο επέτειναν την όλη αρνητική ατμόσφαιρα. Έτσι το θέμα, το οποίο ως κανονιστική απόφαση έπρεπε να υπερψηφιστεί από τους 17 εκ των 33 δημοτικών συμβούλων, καταψηφίστηκε.

Αλλά, ο εσωτερικός διχασμός της δημοτικής Αρχής, εκδηλώθηκε και με την απρόκλητη προσωπική επίθεση του Πρόεδρου του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρου κατά του αντιδημάρχου κ. Αργυρού, με έγερση από τη θέση του και εκστόμιση επιθετικών πολιτικών και προσωπικών χαρακτηρισμών, στάση βεβαίως που οδήγησε σε διακοπή και λήξη του δημοτικού συμβουλίου.

Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ενός Προέδρου νομικού προσώπου, και δη μη μέλους του δημοτικού συμβουλίου, εκδηλώθηκε σε συνέχεια των προσωπικών και ειρωνικών επιθέσεων του κατά του κ. Ι. Μυλωνάκη (“ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”) και του γράφοντος.

Ο κ. Παπασπύρου ήταν πράγματι ιδιαιτέρως εκνευρισμένος, επειδή ο κ. Μυλωνάκης και ο γράφων αποδείξαμε νομικά και δημοτικά στην αρμόδια τριμελή επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την παρανομία της απόφασης του κ. Παπασπύρου περί ονοματοδοσίας αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Επισημαίνεται ότι η επιτροπή που ακύρωσε ομόφωνα την απόφαση του κ. Παπασπύρου αποτελείται από Νομικό Σύμβουλο του Κράτους (ΝΣΚ) ως Πρόεδρο, την κ. Παπίδα και μέλη τον αναπληρωτή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κ. Δ. Βερβεσού, κ. Πετρόπουλο, δικηγόρο και τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ευθυμίου, με αναπληρωτή του τον δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Χουρσαλά.

Ακύρωση την οποία  δεν σέβεται η δημοτική Αρχή και προχωρεί σε ονοματοδοσίες εγκαταστάσεων, παρά την ακυρωτική απόφαση της άνω επιτροπής και την αντίθετη απόφαση του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από αυτά και άλλα πολλά ένα είναι βέβαιο, ότι τον Οκτώβριο όλοι οι πρωταγωνιστές συνυπαίτιοι της καθοδικής πορείας της πόλης θα λάβουν θέση και μια νέα σελίδα θα ανοιγεί.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.