Οι Πανελλήνιες εξετάσεις 1984 στην Αγία Παρασκευή μέσα από το αρχείο της ΕΡΤ (VD)

Πανελλήνιες εξετάσεις 1984 μέσα από ρεπορτάζ της ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Τάκη Ψαρίδη, έξω από το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής. Η αγωνία των γονιών παραμένει η ίδια όλα τα χρόνια και οι μαθητές δίνουν τον δικό τους αγώνα. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πώς αντιμετώπιζαν τις Πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές και οι γονείς της δεκαετίας του 1980.

Η ανάρτηση της ΕΡΤ σχετικά με το βίντεο:

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια της χώρας με τους υποψήφιους να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα δημόσια πανεπιστήμια ξεκίνησαν ως θεσμός το 1964 από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και έλαβαν την ονομασία τους ως “Πανελλήνιες” το 1980 με διάταγμα της κυβέρνησης Ράλλη και έχουν υποστεί αρκετές τροποποιήσεις μέσα στα χρόνια. Φέτος οι μαθητές των τεσσάρων ομάδων προσανατολισμού θα εξεταστούν συνολικά σε τέσσερα μαθήματα.

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει ένα ειδησεογραφικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τάκη Ψαρίδη για τις εξετάσεις του 1984. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πώς αντιμετώπιζαν τις Πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές και οι γονείς της δεκαετίας του 1980.

Το Αρχείο της ΕΡΤ εύχεται σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων