Εγκαινιάσθηκε ο περικαλλής Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 εγκαινιάσθηκε ο περικαλλής Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο σημερινός Ναός θεμελιώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1980 υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας (μετέπειτα Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών) κυρού Αλεξίου. Ο πρώτος Ναός ανεγέρθηκε στις αρχές του 1970 και μέχρι το 1975 αποτελούσε παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Στις 3 Ιουνίου 1975 και με το υπ’ αριθμόν 381 Προεδρικό Διάταγμα ο Ναός κατέστη Ενοριακός Ναός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Διηκόνησαν ενάρετοι και αξιόλογοι κληρικοί, μεταξύ αυτών ο αοίδιμος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Λάμπρου (+ 18 Σεπτεμβρίου 1988) και επί 32 συναπτά έτη (1988 – 2020) ο αοίδιμος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Δελλής (+ 24 Δεκεμβρίου 2020), ο οποίος υπήρξε ουσιαστικά ο Κτίτωρ του περικαλλούς αυτού Ιερού Ναού με τα τέσσερα άγια θυσιαστήρια, τον οποίο εξωράισε με πολυτελή μάρμαρα και περίτεχνα ψηφιδωτά. 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων