Σύλλογος Κοντοπεύκου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο «Πανηγύρι στις Κάτω γειτονιές»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο «Πανηγύρι στις Κάτω γειτονιές»  της Αγίας Παρασκευής, από τον Σύλλογό μας και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Παρά τον καύσωνα η βραδιά ήταν  πανέμορφη, γλεντήσαμε, χορέψαμε  αλλά ταυτόχρονα συμφωνήσαμε πως συνεχίζουμε  την κοινή μας προσπάθεια για να κάνουμε καλύτερες τις γειτονιές μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι  ανάγκη όλοι οι κάτοικοι στο Κοντόπευκο, τον Παράδεισο και τα Πευκάκια, να δυναμώσουμε την συλλογική μας παρουσία, περιφρουρώντας αυτά που έχουμε κατακτήσει και διεκδικώντας αυτά που μας αναλογούν.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Προέδρου κ. Αβραμίδη Ανδρέα, και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Αντιπεριφερειάρχες κκ Β. Γιαννακόπουλο και Γ. Κτενά.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, ο κ. Γ. Σταθόπουλος, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», ο κ Γ. Οικονόμου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ο κ Γ. Μυλωνάκης, της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε, Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», ο κ. Α.  Μουστόγιαννης Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά», ο κ. Η. Τσιμπουκάκης, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο κ. Π. Αντωνίου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Φυσάει κόντρα» και ο κ. Κ. Τσιαμπάς της παράταξης «ΟΡΑΜΑ για την Αγ. Παρασκευή».

Την εκδήλωσή μας τίμησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων του Δήμου μας τους/τις οποίους/ες ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους.

Θερμά επίσης ευχαριστούμε τον ΠΑΟΔΑΠ και την ομάδα χορευτών από το τμήμα παραδοσιακών χορών με την οποία ξεκίνησε το γλέντι και συνεχίστηκε μέχρι τέλους με Δημοτικά τραγούδια και Παραδοσιακούς χορούς.

Σχετικά με το δυσάρεστο συμβάν

Η εκδήλωση διακόπηκε από την αστυνομία λόγω καταγγελίας για  διατάραξη κοινής ησυχίας. Η συμπολίτισσά μας ( κα. Γ. Γ. ) που έκανε την καταγγελία απ’ ευθείας στην αστυνομία χωρίς καμιά προειδοποίηση, άσκησε νόμιμο δικαίωμα πλην του σημείου της καταγγελίας της που αναφέρει χρήση laser. Τέτοιος εξοπλισμός δεν υπήρχε.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή δεν είχαμε στα χέρια μας την άδεια για την εκδήλωση που οργανώσαμε  με τον Δήμο, ο οποίος είναι και ο φορέας αδειοδότησης ! Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου να κρατηθεί όλη την νύχτα στο Αστυνομικό τμήμα και να αφεθεί ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα το πρωί της επομένης. Έκπληξη δυσάρεστη επίσης ήταν, πως κανείς από την Δημοτική αρχή μέχρι και την απόφαση του εισαγγελέα στις 9 το πρωί της επομένης, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα να αναλάβει την ευθύνη που τους αναλογεί ως συνδιοργανωτής.

Η οργάνωση των εκδηλώσεων αυτών από τον Δήμο και τον Σύλλογό μας γίνεται με τον ίδιο τρόπο πολλά χρόνια τώρα και σκοπεύει στην κάλυψη αναγκών πολιτισμού στην περιοχή μας. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο, αποτελούν παράδοση και δεν πρέπει να εμποδίζονται από παραλείψεις όπως αυτή της μη έκδοσης μιας τυπικής άδειας από τον Δήμο. Δεν είναι μόνο το ότι ταλαιπωρούνται τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων αλλά κυρίως το ότι αυτό λειτουργεί διαλυτικά στην όποια διάθεση συμμετοχής των πολιτών στα ΔΣ των Συλλόγων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους ήρθαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα να μας συμπαρασταθούν μεταξύ των οποίων ήταν ο κ. Γ. Σταθόπουλος, ο κ. Γ. Μυλωνάκης, & ο κ. Π. Αντωνίου ( που επιπλέον κάλυψε και την ανάγκη δικηγόρου ). Παρόντες και παρούσες πολλοί άλλοι φίλοι και φίλες απλοί πολίτες και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Παρούσα η νυν και η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής κα Φαίη Βαζούρα και Μαρία  Ξυνογαλά όπως επίσης και η Γεν. Γραμματέας κα Μαρία Χατζηανδρέου. Παρών επίσης και ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Μάκης Τάρλας. Η παραμονή τους για πολλές ώρες μέσα στην νύχτα ήταν εκδήλωση αλληλεγγύης που δεν θα ξεχάσουμε. Παρόντα βέβαια ήταν και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα και πριν την αποχώρηση μας από το Αστυνομικό τμήμα ήρθαν να μας συμπαρασταθούν ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Σάρκουλας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Α. Γκιζιώτης και από την Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής κ. Γ. Δάρρας.

Πολλά επίσης τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης μεταξύ των οποίων του κ. Α. Μουστόγιαννη, του Αντιδήμαρχου κ. Γ. Αργυρού, της Δημοτικής Συμβούλου Κας Α. Γάκη, του κ. Κ. Τσιαμπά και του κ. Μ. Βαλίλη, Προέδρου του Συλλόγου «ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ».

Ελπίζουμε το συμβάν να έχει ευτυχή κατάληξη και να αποτελέσει απλά ένα μάθημα για όλους μας.

Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες Καλό Καλοκαίρι υγεία και δύναμη.

Με Εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.