Κομμένα δέντρα και στον Υμηττό – Τι καταγγέλλει ο σύλλογος του Αη Γιάννη

Μετά την καταγγελία για την παράνομη κοπή δέντρων στον Άγιο Δημήτριο Κοντοπεύκου, δεύτερη καταγγελία βγαίνει στη δημοσιότητα για κομμένα δέντρα στον Υμηττό. Θα μάθουμε άραγε τι πραγματικά συμβαίνει; Ακολουθεί η καταγγελία του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ;

Παρακινημένοι από την ενημέρωση που είχαμε από τον συμπολίτες μας και προβληματισμένοι από τις φωτογραφίες που μας έδειξαν, αποφασίσαμε να δούμε, ως Σύλλογος, ιδίοις όμασιν, τι πραγματικά συμβαίνει στον Υμηττό.

Έτσι χθες Παρασκευή ανηφορήσαμε Πρόεδρος και Ταμίας του Συλλόγου, μαζί με έναν από τους συμπολίτες μας που μας ενημέρωσαν με φωτογραφίες, τον κ. Δημήτρη Στάμου, στο βουνό.

Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης έδειξε το ζωηρό και έμπρακτο ενδιαφέρον του για το θέμα, και ήθελε να είναι μαζί μας σ´ αυτήν την επιτόπια έρευνα, αλλά λόγω υποχρώσεων του δεν μπόρεσε. Υποσχεθήκαμε να τον ενημερώσουμε λεπτομερώς.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι απαραίτητο να κοινοποιήσουμε τι είδαμε, προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας.

Το τί είδαμε, λοιπόν, μας προβλημάτισε έντονα και μας ανησύχησε σοβαρά.

Δέντρα, πεύκα, πουρνάρια, κλπ κομμένα δίχως ένα εμφανές σχέδιο.

Κομμένοι κορμοί αφημένοι στο έδαφος, ριγμένοι στα πρανή του βουνού. Όγκοι κομμένων ξύλων και κλαδιών παντού. Το δάσος φαίνεται να είναι παρατημένο στην τύχη του…

Ερωτήματα που απευθύνουμε σε όσους είναι αρμόδιοι:

– Υπάρχει άδεια για τις ενέργειες αυτές στο βουνό;

– Ποιοί αδειοδότησαν και ποιοί τις εκτέλεσαν;

– Είναι δυνατόν να αφήνονται κομμένα δέντρα και κλαδιά στο δάσος και να μήν απομακρύνονται μετά την κοπή τους;

– Ποιοί δημιουργούν πυρήνες εύφλεκτης ύλης σε ένα δάσος, που βρίσκεται τόσο κοντά στον αστικό ιστό;

– Ενημερώθηκε ο δήμος μας αλλά και οι γειτονικοί μας δήμοι για αυτού του είδους τις εργασίες στον Υμηττό;

Ο Υμηττός ανήκει σε όλους μας και αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και ζωής για όλην την περιοχή.

Παρατηρήσαμε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη μεγάλης προσοχής και από τους περιπατητές. Το δάσος πρέπει να το σεβόμαστε και να το αγαπάμε. Και δείχνουμε το σεβασμό μας και την αγάπη μας με το να μην πετάμε σκουπίδια.

Ελπίζουμε βέβαια ότι όλα είναι υπό έλεγχο αλλά ως Σύλλογος θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στον Υμηττό.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.