Παράνομη η κοπή των δέντρων στον Άγιο Δημήτριο λέει ο Δήμος – Θα αποδοθούν ευθύνες

Ένα από τα κομμένα δέντρα στον Άγ. Δημήτριο Κοντοπεύκου

Καταγγελία δημοτών αναφέρει την πρόσφατη κοπή δέντρων περιμετρικά του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου. Μάλιστα μιλούν για συνεργείο που ενημέρωσε περίοικους να πάρουν την ξυλεία για το τζάκι τους. Κατόπιν αυτού η Διοίκηση του Δήμου έκανε αυτοψία και μιλά για παράνομη κοπή, για απόδοση ευθυνών, πρόστιμα και τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας. Εμείς να προσθέσουμε ότι είναι συνυπεύθυνοι και εκείνοι οι κάτοικοι που πήραν την ξυλεία καλύπτοντας έτσι μια παράνομη πράξη.

Αναλυτικά:

Ανακοίνωση του Δήμου Αγ. Παρασκευής σχετικά με την παράνομη κοπή δέντρων στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου στην περιοχή Κοντόπευκο

Την κοπή εννέα (9) δέντρων που υπήρχαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου στην περιοχή Κοντόπευκο, διαπίστωσε σήμερα ο Δήμος Αγ. Παρασκευής.

Η Διοίκηση του Δήμου, κατόπιν σχετικής αυτοψίας που πραγματοποίησαν στο χώρο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Προιστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου , υπογραμμίζει πως τα δέντρα κόπηκαν παράνομα, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση και άδεια από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Διαμηνύει δε προς πάσα κατεύθυνση πως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί να προβαίνει σε ενέργειες που είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση με εντολή του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν σχετικά πρόστιμα, βάσει και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Παράλληλα η διοίκηση του Δήμου δεσμεύεται πως με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει σε δράσεις με «πράσινο» πρόσημο και προς αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε, θα προχωρήσει άμεσα σε νέες δενδροφυτεύσεις με στόχο την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης.

Καταλήγοντας επισημαίνεται πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας, απ΄όπου και αν προέρχονται.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.