ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλη επιτυχία του Δημάρχου η παράταση παραμονής του αμαξοστασίου έως 31/12/2025 (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μπορεί ο Δήμος να κινείται ολοταχώς προς την αγορά των οικοπέδων στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής (οδός Τρικάλων) για την μεταφορά του αμαξοστασίου, όμως στις 29-2-2024 έχει να αντιμετωπίσει μια δικαστική μάχη. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως έχουμε γράψει από την 1-2-2024, εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αγωγή των ιδιοκτητών κατά του Δήμου για την απόδοση των οικοπέδων στα οποία στεγάζεται τώρα το αμαξοστάσιο, δηλαδή η έξωση.

Όμως ο Δήμος δεν θα πάει δίχως όπλα.

Με αποκλειστικές πληροφορίες του aparaskeviimages.gr, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης με την συνδρομή του αρμοδίου αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, πέτυχε την παράταση της παραμονής του αμαξοστασίου έως 31-12-2025 και στην δίκη θα κατατεθεί το πρακτικό συμβιβασμού.

Στο πρακτικό συμβιβασμού, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας, αναφέρεται επίσης ότι έως τέλους 2024 το μίσθωμα θα ανέρχεται στα 2500€ και για το 2025 στα 3000€.  Σε περίπτωση που η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου είναι εφικτή νωρίτερα από την 31-12-2025, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από τα ακίνητα χωρίς να υποστεί κάποια ποινή, καταβάλλοντας μόνον την αποζημίωση του τρέχοντος μηνός.

Η κατάσχεση είχε εγγραφεί 29.5.2023 και η Σύμβαση έγινε 20.6.2023

Σε ένα θέμα όπου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρίσκονταν «με το μαχαίρι στο λαιμό» (σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη), διότι μετά την προσεχή εκδίκαση της υπόθεσης δυνητικά θα μπορούσε να βρεθεί με τα απορριμματοφόρα στο δρόμο, δόθηκε η καλύτερη λύση. Ως γνωστόν από τον Ιανουάριο 2020 που έληξε η σύμβαση ο Δήμος ήταν δυνητικά εξωστέος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του aparaskeviimages.gr, ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης ακολούθησε μια σταθερή και αμετάβλητη στάση μη δεχόμενος μικρότερη παράταση παραμονής πέραν του τέλους του 2025. Από την άλλη ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαμιχαήλ πραγματοποίησε τεκμηριωμένη και δυνατή διαπραγμάτευση παρακάμπτοντας όλα τα εμπόδια. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του κ. Γιώργου Οικονόμου (επικεφαλής Νέας Αρχής), ο οποίος μεσολάβησε θετικά στην πλευρά των ιδιοκτητών βάζοντας κι εκείνος το λιθαράκι του στο τελικό αποτέλεσμα.

Η διαπραγμάτευση αυτή αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του Δημάρχου και των συντελεστών που συμμετείχαν, διότι δίνεται το χρονικό περιθώριο να διευθετηθούν όλα τα θέματα της μετεγκατάστασης. Υπάρχει πλέον ο χρόνος να γίνουν όλα τα διαδικαστικά για την αλλαγή χρήσης στη Β’ ζώνη Υμηττού και στη συνέχεια οι όποιες διαμορφώσεις στο χώρο είναι απαραίτητες.

ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ:

—-


Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.