ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε πλειστηριασμό το μισθωμένο οικόπεδο στο Χαλάνδρι;

photo// newmoney.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δεν έχουν συμπληρωθεί καν δύο μήνες από την αλλαγή της δημοτικής Αρχής στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και υπάρχει ένας καταιγισμός αποκαλύψεων για δυσάρεστα συμβάντα προερχόμενα εκ της θητείας της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.

Μεγάλη έκπληξη νοιώσαμε διαβάζοντας το χθεσινό (23/2/2024) άρθρο του newmoney.gr σχετικά με πλειστηριασμό στον οποίο συμμετέχει οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο αμαξοστάσιο Αγίας Παρασκευής (βενζινάδικο). Η μεγάλη είδηση όμως είναι πως σε αυτόν συμμετέχει και το οικόπεδο που μισθώθηκε έναντι 1.850,00€/μήνα για 3 έτη από τη δημοτική Αρχή Ζορμπά για εγκατάσταση των νέων απορριμματοφόρων, το οποίο είναι του ιδίου ιδιοκτήτη. Δεν φτάνει που μετά το έγγραφο του Δήμου Χαλανδρίου καταλήξαμε ως Δήμος να αποθηκεύσουμε εκεί κάδους απορριμμάτων αντί του πραγματικού και αναγκαίου σκοπού, τώρα ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει οικονομικό μπλέξιμο!!! Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αρχικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου 2023, αλλά οδηγήθηκε σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών. Ο νέος πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για τις 20 Μαρτίου 2024.

Θα μας απαντήσει η λαλίστατη δημοτική παράταξη “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” με ποια κριτήρια και ποιανού πρόταση ενοικιάστηκε το συγκεκριμένο ακίνητο;

Θα μας εξηγήσει ο επικεφαλής της και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Βασίλης Σάρκουλας, πως επί θητείας του επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ακίνητο; Ισχύει ότι υπήρξε πρόταση από άτομο της Διεύθυνσης Καθαριότητας;

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς θα πάρει θέση για το πως χρεώθηκε ο Δήμος 60.000,00€ για τρία έτη; Γιατί πλέον και να υπάρξει πρόθεση εγκατάληψης του οικοπέδου, τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν στο ακέραιο. Εκ του αποτελέσματος, ο Δήμος πληρώνει ένα υπέρογκο ποσό για αποθήκευση κάδων απορριμμάτων που θα μπορούσε να τους τοποθετήσει δωρεάν σε ένα από τα δικά του αναξιοποίητα οικόπεδα …

Να επισημάνουμε επίσης ότι η κατάσχεση είχε εγγραφεί 29.5.2023 και η Σύμβαση υπεγράφη 20.6.2023

.

Αναδημοσίευση από το newmoney.gr

Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό» βενζινάδικο στο Χαλάνδρι

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «χρυσό» το πρατήριο καυσίμων που φιλοξενείται σε οικόπεδο της περιοχής του Χαλανδρίου. Και τούτο καθώς για τις 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί επαναληπτικό σφυρί για το εν λόγω ακίνητο με συνολική τιμή εκκίνησης 3,6 εκατ. ευρώ και με επισπεύδουσα την Qquant Master Servicer, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της ABS Metexelixis SA.

Σημειώνεται ότι η κατάσχεση έγινε για 200.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος συνολικής οφειλής ύψους 513.050 ευρώ. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά δύο οφειλετών και αφορά την πλήρη κυριότητα ενός οικοπέδου, εντός ζώνης οικιστικού ελέγχου ΖΟΕ, μη άρτιου αλλά οικοδομήσιμου.

Το οικόπεδο βρίσκεται στον δήμο Χαλανδρίου Αττικής, στη θέση «Πάτημα» (κατά τον τίτλο κτήσεως) ή «Έθνος» (σύμφωνα με το κτηματολόγιο) επί της διασταύρωσης των οδών Επαμεινώνδα και Λουκή Ακρίτα (σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως) ή επί της οδού Επαμεινώνδα (σύμφωνα με το κτηματολόγιο).

Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση 1.401,50 τ.μ. Ο πλειστηριασμός εκτείνεται και σε δεύτερο οικόπεδο μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Το οικόπεδο βρίσκεται και αυτό στο δήμο Χαλανδρίου Αττικής, στη θέση «Γέρακα» (Δεσκλιά) (κατά τον τίτλο κτήσεως) ή «Έθνος» (σύμφωνα με το κτηματολόγιο) επί της διασταύρωσης των οδών Λεωφόρου Αλεξάνδρου Παναγούλη και Επαμεινώνδα και έχει έκταση 4.815,15 τ.μ.

Τα δύο παραπάνω οικόπεδα είναι όμορα και στο ένα εξ αυτών έχει κτισθεί ακίνητο (βενζινάδικο) μισθωμένο από μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών.

Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 26 Ιουλίου 2023. Στις 18 Ιουλίου 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατόπιν προσφυγής των οφειλετών εκδίκασε ανακοπή, με την οποία ζητούσαν τη διόρθωση της αξίας των ακινήτων. Προσκόμισαν μάλιστα δύο εκθέσεις εκτίμησης, με βάση τις οποίες η αγοραία αξία για τα δύο οικόπεδα ανέρχεται σε 7 εκατ. και 1,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά σε 8,2 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να ορίσει την αξία και την τιμή πρώτης προσφοράς τους σε 3,5 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά σε 4,5 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή εκκίνησης έγινε ο πλειστηριασμός στις 26 Ιουλίου 2023, ο οποίος οδηγήθηκε σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.

Έτσι, ο νέος πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου θα γίνει με την τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20%, δηλαδή στα 2,8 εκατ. ευρώ και 800.000 ευρώ, αντίστοιχα και συνολικά στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία και κατόπιν της εξωτερικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε, το ένα ακίνητο είναι αδόμητο αγροτεμάχιο εντός του οποίου υπάρχουν μικρές πρόχειρες κατασκευές που δε λαμβάνονται υπόψιν, ενώ το δεύτερο είναι οικόπεδο «με κατασκευασμένο κτήριο άγνωστης επιφάνειας», όπου την ημέρα της αυτοψίας λειτουργούσε ως πρατήριο υγρών καυσίμων, και με χώρους που προσφέρονται για υπηρεσίες πλυντηρίου αυτοκινήτων.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.