ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς: Κανένα χρονοδιάγραμμα για την παράδοση και λειτουργία

Φωτογραφία: ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίας Παρασκευής

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς: Κανένα χρονοδιάγραμμα για την παράδοση και λειτουργία.

Στις 25 Οκτωβρίου 2023, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 6168/25-10-2023 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.

Η λειτουργία του επρόκειτο να καλύψει όλες τις ανάγκες φοίτησης και να αποσυμφορήσει το μοναδικό και υπεράριθμο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγ. Παρασκευής που μέχρι και σήμερα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Βόρειου Τομέα.

Δυστυχώς το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς δε λειτούργησε ποτέ παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις!

Παραμένει, ακόμη και σήμερα, άλλο ένα Ειδικό Σχολείο που δεν άνοιξε για τα παιδιά μας!

Είναι πολιτική ευθύνη όταν τα παιδιά δεν έχουν σχολείο να πάνε, όταν χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις είτε προς το Ίλιον, είτε προς τον Ωρωπό είτε κάπου στον νομό Αττικής, όπου βρεθεί, δηλαδή, θέση για το αυτονόητο, για να έχουν τη μόρφωση που τους αρμόζει, με υπευθυνότητα και σεβασμό!

Πλέον δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τη στέγη, ώστε οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς να φοιτήσουν στα σχολεία τους κατά τη σχολική χρονιά 2024 – 25.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να λειτουργήσει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς και γι’ αυτό ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ΥΠΑΙΘ, ΔΔΕ Β΄Αθήνας, Περιφέρεια και Δήμο Κηφισιάς.

 ·        Καλούμε όλους, Πρωθυπουργό, ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια, Δήμο Κηφισιάς, ΚΤΥΠ και κάθε αρμόδιο φορέα,  να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παράδοση του 1ου δημοτικού Ν. Ερυθραίας και την άμεση λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απρόσκοπτη μετακίνηση των παιδιών με λεωφορεία.

·        Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αμαρουσίου καθώς και την ίδρυση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) για να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα.

Είναι ώρα να δείξει η Πολιτεία το έργο της στα παιδιά για το σύγχρονο, δημόσιο δωρεάν σχολείο που τους αξίζει.

Αγ. Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024

            Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων                                                  Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων 

      Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής                                          Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς                                                                                                                     

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.