Δήμος Αγίας Παρασκευής: «Sports 4 All» Αθλητισμός για μικρούς, μεγάλους και  μεγαλύτερους

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 6 Απριλίου, διοργανώνει από τις 10 το πρωί έως και τις 12 μ.μ., αθλητική εκδήλωση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες όλων των ηλικιών.

Με κεντρικό μήνυμα ο αθλητισμός είναι οικογενειακή υπόθεση στόχος της εκδήλωσης η οποία  θα πραγματοποιηθεί στο  Στάδιο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου ‘’Σταύρος Κώτσης’’ (Γραβιάς & Σπάρτης), είναι η αναγνώριση της θετικής επιρροής που μπορεί να έχει η άθληση στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων, θα έχουν την δυνατότητα να αθληθούν, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν με τους συνδημότες τους και παράλληλα να δεχτούν συμβουλές για ένα πιο υγιεινό διατροφικά τρόπο ζωής.

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση κατόπιν εγγραφής τους κατά την ώρα προσέλευσης θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εξής αθλητικές δραστηριότητες:

  • Τοξοβολία (παιδιά από 8 ετών και άνω – ενήλικες)
  • Dance Aerobic (παιδιά – ενήλικες)
  • Κυκλική προπόνηση α) TRX β) λάστιχα ,γ) βαράκια, δ) step, ε) medicine ball, στ) ισομετρικές ασκήσεις με βάρος σώματος
  • Σκυταλοδρομίες: ( τσουβαλοδρομίες κλπ), αγώνας χέρι-χερι (γονέα-παιδιού)
  • Παιδαγωγικά παιχνίδια
  • Πρόγραμμα στα Υπαίθρια όργανα γυμναστικής ( άτομα τρίτης ηλικίας )

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για ζητήματα που σχετίζονται με τη σωστή διατροφή και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Επισημαίνεται πως η διοργάνωση  απευθύνει και ένα κάλεσμα αλληλεγγύης και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό  Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προσφέροντας διάφορα είδη όπως Ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, χυμό ντομάτας. 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Άθλησης, Ευεξίας, και Ενεργού τρόπου Ζωής Πέτρος Διακογιάννης.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.