Νίκος Χαρδαλιάς: 5,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια σε 11 δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών τα επόμενα χρόνια

Ποσό άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής έως το 2027 για τη στήριξη 3 ξενώνων και 8 συμβουλευτικών κέντρων υποστήριξης γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη επίσκεψή του στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), επί της οδού Κανάρη 1, στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση του φαινομένου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αφού εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του προς τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας, τόνισε πως: «Ήρθα εδώ για να διασφαλίσω ότι οι φωνές αυτών των γυναικών θα ακουστούν ακόμη δυνατότερα. Καμία δεν θα πρέπει να αισθάνεται μόνη. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμη πιο εντατικά για την εξάλειψη της βίας εναντίον τους, υποστηρίζοντας πολιτικές και προγράμματα που προάγουν την ισότητα και την ασφάλεια. Τέτοιου είδους καταστάσεις θα πρέπει να υποστηρίζονται αμέριστα από την πολιτεία και οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν αντίκρισμα στην πραγματική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, θα διατεθούν από το πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027  συνολικά 5.055.329 ευρώ προς τις δομές υποστήριξης θυμάτων βίας, με το σύνολο των ωφελούμενων γυναικών να υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 3.000.

Ειδικότερα:

Α. Όσον αφορά τους Ξενώνες Γυναικών θα δοθούν 2.204.754 ευρώ σε 3 ξενώνες γυναικών, που θα επιμεριστούν ως εξής:
– Για τη λειτουργία  του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.): 633.315 ευρώ.
– Για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποημένων γυναικών στον Δήμο Πειραιά: 55.249 ευρώ.        
– Για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στον Δήμο Αθηναίων: 1.016.190 ευρώ.

Β. Όσον αφορά τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών θα δοθούν 2.850.575 ευρώ σε 8 Κέντρα, που θα επιμεριστούν ως εξής:
– Για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Δήμο Φυλής: 323.250 ευρώ.
– Για τη λειτουργία των δύο κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο (Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας και Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά – ΚΕΘΙ): 1.032.808 ευρώ.
– Για τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στον Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνα: 327.247 ευρώ.
– Για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου στον Δήμο Χαλανδρίου: 287.520 ευρώ.
– Για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Δήμο Περιστερίου: 319.955 ευρώ.
– Για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στην Ελευσίνα: 272.865 ευρώ.
– Για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Δήμο Σαλαμίνος: 286.930 ευρώ.

Στη σημερινή επίσκεψή του στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς συνοδευόταν από την Ειδική Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κα Έλενα Ράπτη, ενώ παρούσες εκ μέρους του Κ.Ε.Θ.Ι. ήταν η αντιπρόεδρος του φορέα κα Αθανασία Ξεπαπαδάκου, η υπεύθυνη του έργου κα Ασημίνα Γιόλδαση και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ερευνών και Υλοποίησης Προγραμμάτων κα Κατερίνα Δρούγα.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση:

https://we.tl/t-A4GfOrKD75

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.