Η δράση των νεαρών που είχαν σαρώσει καφέ και εστιατόρια στα βόρεια προάστια και στην Αγία Παρασκευή

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες για τη δράση της συμμορίας που δρούσε στα βόρεια προάστια και φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον 31 περιπτώσεις διαρρήξεων και ληστειών.

Οι πέντε συλληφθέντες, ηλικίας 15 και 18 ετών, από τον Ιανουάριο του 2024 -συνήθως πρώτες πρωινές ώρες- προχωρούσαν σε ληστείες ή διαρρήξεις σε καφετέριες, εστιατόρια και γενικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Αγ. Παρασκευή, Χολαργό).

Πώς δρούσε η συμμορία στα βόρεια προάστια
Οι 5 συλληφθέντες -ένας εκ των οποίων έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα στο πρόσφατο παρελθόν- φέρονται, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα καταστήματα-στόχους, να παραβίαζαν κεντρικές πόρτες ή παράθυρα, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες. Μερικοί από αυτούς έμεναν εκτός για να εκτελούν χρέη «τσιλιαδόρου», ώστε να μην τους δει κάποιος και καλέσει άμεσα στην Αστυνομία και οι υπόλοιποι έμπαιναν μέσα για να κλέψουν.

Παράλληλα, με γρήγορες κινήσεις άνοιγαν ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματοκιβώτια ώστε να αφαιρέσουν τα χρήματα που βρίσκονταν εντός αυτών και εξαφανίζονταν. Μερικές φορές, όταν δεν μπορούσαν εύκολα να παραβιάσουν τις ταμειακές μηχανές και τα χρηματοκιβώτια, χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες, ακόμη και φρεάτια που βρίσκονταν εντός των καταστημάτων, για να αποκτήσουν πρόσβαση εντός.

Δεν δίσταζαν μάλιστα στις περιπτώσεις που εντός των καταστημάτων εντόπιζαν κάποιον υπάλληλο, να τον απειλούν με άσκηση σωματικής βίας και μαχαίρια.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους οι συλληφθέντες φέρονται να χρησιμοποιούσαν δύο αυτοκίνητα (το ένας μάρκας Hyundai και το άλλο Citroen). Το δεύτερο ΙΧ μάλιστα ήταν ενοικιασμένο στο όνομα του πατέρα του ενός εκ των πέντε φερόμενων δραστών.

Η δράση της συμμορίας ήταν πλούσια και σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούσαν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε μια συγκεκριμένη περίπτωση έκαναν 11 διαρρήξεις σε 7 διαφορετικές περιοχές, σε διάστημα δύο ωρών.

Οι 5 συλληφθέντες, οι οποίοι διέμεναν είτε σε καταυλισμούς Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου είτε σε διάφορες περιοχές των δυτικών προαστίων, διατηρούσαν φιλικές ή συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, ενώ παράλληλα επιδείκνυαν μέσω των social media τα χρηματικά ποσά που άρπαζαν από τις επιχειρήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.