ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βγήκαν πρώτοι στις εσωκομματικές για το Ευρωψηφοδέλτιο

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής διαδικασίας για την ανάδειξη μέσω προκριματικών εσωκομματικών εκλογών των 35 υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τα φαβορί να επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά.

Επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες στα 63.000 μέλη και φίλους και μαζί με όσους ψήφισαν ηλεκτρονικά, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν γύρω στους 12.000, από τους 17.000 με 18.000 που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα πριν από μία εβδομάδα – δεν δόθηκε επίσημος αριθμός από την Κουμουνδούρου.

Αν και η διαδικασία ήταν πλήρως ανοιχτή, καθώς υπήρχε και η δυνατότητα να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος, ο αριθμός αυτός δεν κάνει τα στελέχη να πανηγυρίζουν, αλλά δεν απογοητεύονται κιόλας, παρότι διεκδίκησαν την ψήφο μελών και φίλων περίπου 200 υποψήφιοι.

Από τους 63 χιλιάδες, οι 57.000 ήταν παλιά και νέα μέλη και οι 6.000 φίλοι.

Επικράτησαν τα φαβορί

Στην Αθήνα, που θα έχει και τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ευρωψηφοδέλτιο, επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, με τον Νίκο Φαραντούρη να κλειδώνει, όπως όλα δείχνουν, την πρωτιά. Πολύ ψηλά πλασαρίζονται, όπως φαίνεται, ο Νίκος Παππάς (διεθνής μπασκετμπολίστας) και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ψηλά σε σταυρούς βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ενώ θέση στην εξάδα έδειχναν να κλειδώνουν οι Γιώργος Τσίπρας και Ευάγγελος Αντώναρος, με τον γνωστό δημοσιογράφο από την ψυχαγωγία Δημήτρη Παπανώτα να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία επιβεβαιώθηκαν και εκεί τα φαβορί. Η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη και η Δώρα Τσαμπάζη… έφυγαν μπροστά από τους άλλους υποψήφιους από νωρίς, με την πρώτη να ποντάρει και στις ηλεκτρονικές ψήφους, όπου φαίνεται να έχει καταγράψει πολύ καλή επίδοση.

Στη Δυτική Ελλάδα το ισχυρό χαρτί ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος φαίνεται να εξασφαλίζει μια θέση στους 42 της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Δυτική Μακεδονία η Ολυμπία Τελιγιωρίδου επικράτησε από νωρίς χθες το βράδυ στην περιφέρειά της.

Η μάχη της Κρήτης βγάζει Κασσελάκη και μετά τον ξάδερφο Τσίπρα έχουμε και τον ξάδερφο του νέου προέδρου, τον Βασίλη Κασσελάκη, ο οποίος έκανε την ανατροπή μετά τα μεσάνυχτα και βγήκε πρώτος σε σταυρούς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το νησί.

Η βραδιά είχε ενδιαφέρον, καθώς η εκπαιδευτικός Μαρία Καλουδιώτη πήρε νωρίς κεφάλι στην καταμέτρηση, με το φαβορί να έρχεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη δεύτερη θέση και στην τρίτη θέση η Μαρία Τζωρακάκη από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι αργά το βράδυ, στη Στερεά Ελλάδα πήγαιναν ψήφο-ψήφο η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας, γνωστός για τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «Survivor», Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Στην Ήπειρο επιβεβαιώνεται η πρωτιά όπως όλα δείχνουν από την καταμέτρηση και το φαβορί Μάριος Κάτσης.

Η ανακοίνωση των 35 υποψηφίων θα γίνει σήμερα  και εκεί θα φανεί και πόσοι από τους άνδρες υποψηφίους θα μείνουν εκτός παρότι μπορεί να κατέγραψαν ένα καλό ποσοστό εξαιτίας της ποσόστωσης του 50-50 ανδρών/γυναικών.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ευρωψηφοδελτίου θα γίνει την Παρασκευή, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των συνδυασμών με τον κ. Κασσελάκη να ανακοινώνει τότε και την ομάδα των πέντε που θα συμπληρώσουν τη λίστα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.