Φυσάει Κόντρα: Ζητείται ΙΔΙΩΤΗΣ για υιοθεσία του Δήμου μας;

Πριν από αρκετό καιρό η δημοτική αρχή Μυλωνάκη ψήφισε έναν προυπολογισμό που δεν ήταν δικός της, ήταν απλώς τυπικός μετά από υπόδειξη των υπηρεσιών του Δήμου με σκοπό να μπορέσει να λειτουργήσει η πόλη. Αυτό ήταν πράγματι ευθύνη της απερχόμενης Διοίκησης Ζορμπά που κρίθηκε από τους δημότες ως αυτό που ήταν, ανεπαρκής, αποτυχημένη και ευθυγραμμισμένη με τις καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ.

Στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ακούγαμε συνεχώς πόσες- λίγες- μέρες είναι Δήμαρχος ο Μυλωνάκης και το επιχείρημα ότι παρέλαβε δύσκολη κατάσταση στο Δήμο. Αυτή τη φορά με την έλευση της πρώτης αναμόρφωσης του προυπολογισμού εμφανίστηκε και το πολυδιαφημισμένο στίγμα της νέας δημοτικής αρχής. Kαι οι οιωνοί μόνο καλοί δεν είναι!

Αλγεινή εντύπωση καταρχάς μας προκάλεσε η συμπεριφορά του Δημάρχου όπως αυτή καταγγέλθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους. Είναι προκλητικό, υποκριτικό και υποτιμά τη νοημοσύνη όλων να αφήνει ο Δήμαρχος αιχμές για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων από το ΣΕΔΑΠ. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τα δημοσιεύματα για το ποιον θα στηρίξει στην πόλη μας η κυβέρνηση ή η τοπική της ΝΔ στις εκλογές του Οκτώβρη με τη διεκδίκηση γαλάζιων και πράσινων χρισμάτων να κορυφώνεται στο δεύτερο γύρο, ενώ στους τρεις πρώτους μήνες Διοίκησης δεν είναι και λίγες οι φωτογραφίες του νέου Δημάρχου με Υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται(με ισχυρή στήριξη από την τοπική ΝΔ) όσο ανεξάρτητος και πρωτοεμφανιζόμενος κι αν θέλει να πλασάρεται.

Για να δούμε , όμως , το ‘’νέο’’ πόσο νέο είναι κι αν τελικά ‘’Αλλάζουμε’’…..

Οι δημότες όταν ακούν λέξεις όπως ‘’αναδιάρθρωση’’, ‘’εξορθολογισμός δαπανών’’ κλπ πρέπει πια να είναι υποψιασμένοι, ειδικά μετά από την περίοδο σκληρών μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων όλη την περασμένη δεκαετία.

Η κατάργηση των νομικών προσώπων(ΠΑΙΣΔΑΠ, ΠΑΟΔΑΠ, Δημοτική Βιβλιοθήκη κλπ) με το νόμο Βορίδη έχει ακριβώς σκοπό να μειωθούν οι παροχές προς τους δημότες και να ανοίξει ακόμα περισσότερο ο δρόμος για εμπλοκή ιδιωτών στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτό παρουσιάζεται ως ‘’ανάγκη’’ λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησης των Δήμων από το κράτος και όταν συνδυάζεται με Δημοτικές Αρχές όπως οι ‘’Αλλάζουμε’’ που δια στόματος Μυλωνάκη περηφανεύονται για την ιδιωτική πρωτοβουλία στα δημοτικά πράγματα, το μείγμα πολιτικής είναι ακριβως αυτό που φαίνεται!

Αυτό εννοούν όταν λένε ότι μετά τις σχολικές διαβάσεις που έβαψε εταιρία ασφαλίσεων, θα ‘’υιοθετηθούν οι παιδικές χαρές’’, αυτό προωθούν όταν μηδενίζουν τους κωδικούς για το θερινό κινηματογράφο και μιλούν για ”κόστος της θεατρικής ομάδας” και ‘’αξιολόγηση του πολιτισμού’’ αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους από τα εργαστήρια τέχνης και χωρίς σύμβαση εργασίας τον υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας κ. Δεγαίτη, αυτό σχεδιάζουν όταν παραδέχονται ότι στην καθαριότητα θα έρθει ΜΟΝΟ 1 νέος εργαζόμενος κι αυτός μέσω της…κινητικότητας από άλλο Δήμο.

Την ίδια ώρα δημιουργούν όμως κωδικούς 15-20 χιλιάδων ευρώ για συμβούλους του Δημάρχου και στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο πενταετίας του Δήμου που προφανώς θα ανατεθεί σε ανάδοχη εταιρία.

Τελικά η νέα δημοτική αρχή θα έχει ρόλο ή θα εξελιχθεί σε πλασιέ ιδιωτών που θα τρίβουν τα χέρια τους;

Δημοτική Παράταξη

Φυσάει Κόντρα

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.