Σύγκληση Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. στην Π.Ε. Βορείου Τομέα

Συνεδρίασε την Τετάρτη (24/4) το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη -αναπληρώνοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά- προήδρευσε του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. ξεκινώντας με ένα σύντομο απολογισμό της χειμερινής περιόδου. Στη συνέχεια, παρέθεσε τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης αναφορικά με το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2024.

Συζητήθηκαν εκτενώς:

• Ο προγραμματισμός έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης στο οδικό δίκτυο, καθώς και σε εγκαταστάσεις/υποδομές εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων σε συνεργασία με τις αρμόδιες κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες

•Η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών

•Τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

•Η διασφάλιση της επικοινωνίας, του συντονισμού και της ετοιμότητας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές

•Την αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

Επιπλέον, συζητήθηκε η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από μια περιοχή (ολική ή μερική) με σαφή αναφορά στους ρόλους όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Η συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η πρόληψη και ο αποτελεσματικός σχεδιασμός αποτελούν το τρίπτυχο για την αντιμετώπιση των κινδύνων και την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας. Προτεραιότητά μας η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος», ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη.

Στο Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Κηφισιάς Β.Ξυπολυτάς, Αγίας Παρασκευής Γ.Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ι.Νικολαράκος, ο εντετάλμενος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης Β.Μπούρας και υπηρεσιακά στελέχη της Πολιτικής Προστασίας όλων των Δήμων του Βορείου Τομέα καθώς επίσης ανώτατα στελέχη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ., την Τροχαία, εκπρόσωποι από την Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Αττικής, το Δασαρχείο Πεντέλης, τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, του Συνδέσμου Προστασίας & Αναπτυξης Υμηττού, του ΑΔΜΗΕ, του Γ.Ν.Παίδων Πεντέλης, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», των εθελοντικών ομάδων (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ, ΣΕΠΑΒΒΤΥ) καθώς και διευθυντές, προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων τμημάτων της Περιφέρειας Αττικής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.