Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στα χέρια της ΕΛΑΣ σπείρα ανήλικων εμπόρων ναρκωτικών σε Νέο Ψυχικό-Χαλάνδρι-Παπάγου -Με...

Στα χέρια της ΕΛΑΣ σπείρα ανήλικων εμπόρων ναρκωτικών σε Νέο Ψυχικό-Χαλάνδρι-Παπάγου -Με αεροβόλα βρέθηκε 16χρονος!

Η καταγγελία από τους γονείς μιας 16χρονης μαθήτριας οδήγησε τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στη σύλληψη δύο 16χρονων, τεσσάρων 17χρονων και τριών ενηλίκων, που φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά, σε Νέο Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι.

Μετά την καταγγελία των γονιών της ανήλικης, ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα με εντολή της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Οι αρχηγοί
Δύο αδέρφια 20 ετών φέρονται να ήταν οι «αρχηγοί», ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι στο σπίτι τους εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων σχεδόν 7.000 ευρώ.

Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων φέρονται να έδιναν οδηγίες και εντολές για τις συναντήσεις με τους υποψήφιους πελάτες-αγοραστές.

Αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν κυρίως σε πλατείες και σε πάρκα των παραπάνω περιοχών.

Οι πελάτες
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 20 πελάτες, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήλικοι.

Τα ονόματα των πελατών, μάλιστα, ήταν γραμμένα σε δύο ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι των δύο φερόμενων αρχηγικών μελών κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, τα οποία είχαν επίσης γραμμένους αριθμούς, ενώ ήταν σε κωδικοποιημένη μορφή.

Ο ένας από τους δύο 16χρονους φέρεται να είχε κομβικό ρόλο, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου που του έγινε διαπιστώθηκε πως είχε κρύψει μέσα στο εσώρουχό του μια νάιλον διάφανη σακούλα με ινδική κάνναβη 155 γραμμαρίων, και στο δωμάτιό του στο σπίτι του είχε κρύψει στη μονάδα του ηλεκτρονικού του υπολογιστή 1.220 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν εκείνος που μετέφερε τις εντολές των δύο φερόμενων αρχηγών στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης που ήταν οι διακινητές και οι μεταφορείς των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, φέρεται να τους έλεγε «πού», «πότε» και σε «ποιον» θα παρέδιδαν τα ναρκωτικά, καθώς και τι χρήματα θα έπαιρναν. Παράλληλα, ενημέρωνε τους δίδυμους αρχηγούς για κάθε κίνηση των μελών της οργάνωσης.

Οι επικοινωνίες
Στην προσπάθειά τους να μην αποκαλυφθούν, χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους τις εφαρμογές Viber, Messenger, WhatsApp, Telegram, Instagram.

Μεταξύ τους είχαν υποκοριστικά ονόματα ή ψευδώνυμα καθώς και κωδικές λέξεις και ειδική διάλεκτο για το είδος και τις ποσότητες των ναρκωτικών, αλλά και για τα χρήματα.

Το σπίτι του 16χρονου, ο οποίος αποτελούσε δεξί χέρι των αρχηγών, θα μπορούσε να πει κανείς πως το είχε μετατρέψει σε μίνι οπλοστάσιο.

Εκτός από τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που βρέθηκαν, εντοπίστηκαν επίσης:

Μια ξιφολόγχη, 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια-σουγιάδες και μια «πεταλούδα», 1 μπλε πλαστικό βαλιτσάκι πιστολιού με 1 αεροβόλο όπλο διαμετρήματος 4,5mm/.177, 4 μεταλλικές συσκευασίες με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, 1 αεροβόλο όπλο με ένδειξη διαμετρήματος cal. 4,5mm/.177, μία γεμιστήρα και 3 πλαστικές συσκευασίες με μεταλλικές σφαίρες-μπίλιες.

Την ίδια ώρα, ένας 17χρονος, επίσης μέλος της οργάνωσης, είχε κρύψει τα ναρκωτικά στη δεξιά του κάλτσα.

Οι συλληφθέντες, μετά την προθεσμία που έλαβαν, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Ανηλίκων την Τετάρτη 1/5/2024.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.