Αντιπολίτευση στη χώρα της ουτοπίας με στείρα αποτελέσματα

Στιγμιότυπο από το Δ.Σ. την ώρα της παρουσίας των κατοίκων

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αντιπολίτευση ανθρωποκεντρική και μάλιστα στοχεύοντας ένα συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ξεκάθαρα στείρα και ανεδαφική. Οδηγεί δε σε δυσάρεστη έκθεση των ίδιων των αντιπολιτευόμενων και δεν προσφέρει σε τίποτα στην ανάπτυξη της πόλης. Απομακρύνει επίσης τους δημότες, αφού βαρέθηκαν να παρακολουθούν κοκορομαχίες αντί εμπεριστατωμένες συζητήσεις και ουσιαστικές αντιπαραθέσεις από τις οποίες μπορεί να βγει κάτι θετικό στο τέλος.

Δυστυχώς πέντε μήνες τώρα αυτή την εικόνα παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Εξαιρείται ο κ. Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή) ο οποίος κρατά μια αντικειμενική στάση, αντιπολιτεύεται με στοιχεία, ενίοτε ενημερώνει με λεπτομέρειες, διασαφηνίζει καταστάσεις και παραμένει αντιμέτωπος με το θέμα και όχι με τον άτομο. Εξαιρούνται και οι δύο επικεφαλής του αριστερού χώρου οι κ.κ. Ηλίας Τσιμπουκάκης (ΛΑ.ΣΥ) και Πάνος Αντωνίου (Φυσάει κόντρα) που ακολουθούν πιστά την ιδεολογική τους κατεύθυνση [αν και θα πρέπει να αποσαφηνίσουν κάποια σημεία, π.χ. στηρίζουν το δίκιο του εργαζόμενου, αλλά είναι κατά της ιδιωτικοποίησης, όπου ο ιδιώτης απασχολεί τον εργαζόμενο και όπου αν καταργηθεί ο ιδιωτικός τομέας η ανεργία θα εκτοξευτεί στα ύψη, κλπ που δεν είναι επί του παρόντος].

Μένουν λοιπόν οι κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη πολιτών), Β. Σάρκουλας & Β. Ζορμπάς (Η πόλη μας) και Κώστας Τσιαμπάς (Όραμα) οι οποίοι αντιμετωπίζουν ευθείς εξαρχής τον Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη σαν τα «τρία κακά της μοίρας τους» κατά την λαϊκή ρήση εκμεταλλευόμενοι πολιτικά κάθε πρόσφορη κατάσταση.

Αυτό συνέβη και στη χθεσινή συνεδρίαση (23/5/24) όπου ομάδα πολιτών, προφανώς παρακινούμενη από τον σύλλογο της περιοχής (σύμφωνα με όσα ελέχθησαν), παραβρέθηκε στο ΔΣ με αίτημα να διαμαρτυρηθούν από μικροφώνου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο γκαζόν της πλατείας στην οδό Αγίας Τριάδος στο Κοντόπευκο. Μια εντελώς άκυρη προσπάθεια, αφού υπάρχει ήδη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (και όχι απόφαση του κ. Μυλωνάκη όπως διαβάσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση της «Νίκης των πολιτών») η οποία δεν μπορεί έτσι απλά να ακυρωθεί και το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά σε προηγούμενες συνεδριάσεις, οπότε καθιστούσε άτοπη τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Σαφώς, υπάρχουν άλλοι νόμιμοι τρόποι που μπορούν να ακολουθήσουν για την εφαρμογή ή όχι της απόφασης. Το γεγονός ολοφάνερα έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης στην προσπάθεια να φανούν «καλοί» και «υποστηρικτικοί» απέναντι στους κατοίκους. Μια στάση εντελώς ουτοπική μιας και κανένας από τους πρώην δημάρχους (Ζορμπάς- Σταθόπουλος) δεν τα έβαλε πραγματικά με τους επιχειρηματίες των πλατειών (βλ. κεντρική πλατεία και πλατεία Κοραή), παρά άλλαζαν τάχα τα σχεδιαγράμματα και έριχναν και κανα πρόστιμο στον επιχειρηματία για το θεαθήναι. Εξάλλου δεν τους ενόχλησαν τα τραπεζοκαθίσματα που αρχικά τοποθετήθηκαν στην πλατεία στην Αγίας Τριάδος επί θητείας Αντιδημάρχου τότε και νυν επικεφαλής κ. Βασίλη Σάρκουλα, αλλά  διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους τώρα για το γκαζόν. Γιατί δεν πάνε να διαμαρτυρηθούν και για το πάρκο Ελευθερίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής που ο κόσμος το απολαμβάνει καθισμένος στο γκαζόν πίνοντας τον καφέ ή το αναψυκτικό του και όπου πραγματοποιούνται συναυλίες; Ομοίως και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ); Ναι, δεν είναι «πανελλήνια πρωτοτυπία», όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σταθόπουλος. Και στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού πάνω στο γκαζόν πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Όμως το θέμα δεν είναι το γκαζόν. Είναι το ότι φταίει ο κ. Μυλωνάκης γιατί εξελέγη δήμαρχος. Είναι γεγονός πως αμέσως μετά την εκλογή του σε off the record συζητήσεις γινόταν φανερή η πρόθεση ορισμένων για σκληρή αντιπολίτευση με την αιτιολογία ότι τον αντιπαθούν. Πριν ακόμα καθίσει στη δημαρχιακή καρέκλα!!! Η πρόθεση αυτή γίνεται έκδηλη και από τις τηλεγραφικές ανακοινώσεις που συχνά πυκνά αναρτώνται για να γεμίζουν το διαδίκτυο και που αν καθίσει κάποιος σοβαρά να απαντήσει θα τις αποδομήσει σε δευτερόλεπτα. Άνετα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι γίνεται μια προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» (character assassination), δηλαδή μία τεχνική αποδόμησης προσώπου στην συνείδηση της κοινής γνώμης. Το επί το λαϊκότερον «λέγε λέγε κάτι θα μείνει».

Όσο για κοσμητικά επίθετα που απευθύνονται σε Δήμαρχο και δημοτική Αρχή έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία! Επίσης, ο νυν Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης βάλλεται για τα πιθανά αμαρτήματα των προηγούμενων γενεών και δη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου!!! Τον κατακρίνουν γιατί λέει ο μόνος σκοπός του είναι να κατηγορεί τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενοι!!! Τραγελαφικό; Ας θυμηθούμε την όμορφη και τακτική εισαγωγή του κ. Σταθόπουλου επί δημαρχιακής του θητείας: «δεν θέλω να πω, αλλά …» και ακολουθούσε αναλυτική καταγγελτική ομιλία. Και μην ξεχνάμε τους περιγραφικούς σκελετούς που έβρισκε στα συρτάρια ο κ. Ζορμπάς επί δικής του θητείας. Φυσικά όλα αυτά είναι βιντεοσκοπημένα και προσβάσιμα στον καθένα. Και αν οι πρώην δήμαρχοι έχουν λόγο να προστατεύσουν το πολιτικό τους παρελθόν, εκείνο που ξενίζει είναι η αντιπολιτευτική πολιτική τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσιαμπάς. Στοχευμένη στον Δήμαρχο και εντελώς καταγγελτική, με πολλά κοινά σημεία με την «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», γεγονός που δίνει δικαίωμα να τον ταυτίζουν με την παλιά του παράταξη. Αν και νέος επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης, δυστυχώς, δεν παρακολουθούμε κανέναν νεοτερισμό στις τοποθετήσεις του.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν περιμένουμε απλώς να κάνουν κριτική ή να αναδεικνύουν τα «κακώς κείμενα», δεν περιορίζεται σε αυτό το έργο που καλούνται να επιτελέσουν. Αντιπολίτευση σημαίνει εναλλακτική λύση στην διοίκηση του Δήμου με διαμόρφωση αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης. Από το οποίο απέχουν παρασάγγας οι τρεις ανωτέρω δημοτικές παρατάξεις. Ουσιαστικά δεν επιτελούν το έργο για το οποίο εκλέχτηκαν. Η παρελθοντολογία και η κατ’ επανάληψη επίρριψη ευθυνών δεν αναδεικνύει, ούτε αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα της πόλης. Απλά οδηγεί σε ένα επί προσωπικού πολιτικό παιχνίδι και «τρώει» τον πολύτιμο χρόνο των συνεδριάσεων. Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται με αποτέλεσμα να απομακρύνονται και εν τέλει να τιμωρούν με την ψήφο τους.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.